VIDEO ⟩ Nadalil libises taas ihaldatud tiitel käest, ent vanameister ei anna alla

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rafa Nadal.
Rafa Nadal. Foto: IMAGO/Marco Canoniero/Scanpix

Meeste tennise aastalõputurniiril sai selgeks, et ka tänavu ei õnnestu läbi aegade ühel paremal mängijal Rafael Nadalil (ATP 2.) seda tiitlit kätte saada.

Hispaania äss kaotas alagrupiturniiri teises mängus 3:6, 4:6 Felix Auger-Aliassimele (ATP 6.). Kuna avavoorus jäi Nadal alla Taylor Fritzile (ATP 9.), pole tal enam võimalik jõuda neljaliikmelises pundis kahe parema hulka ehk poolfinaali.

«Ma ei usu, et olen kaotanud oskuse tennist mängida ja olla vaimselt piisavalt tugev. Pean taastama positiivsed tunded ja enesekindluse, mida läheb soovitud tasemel mängimiseks tarvis,» tunnistas viimastel aegadel vigastustega maadelnud Nadal.

«Ma ei tea, kas jõuan veel kunagi sellele tasemele. Aga pole kahtlustki, et olen selle nimel valmis endast kõik andma.»

Nadalalil jääb pidada veel mäng Casper Ruudiga, ent see jääbki tema hooaja viimaseks partiiks. Suvel 36. sünnipäeva tähistanud hispaanlane triumfeeris tänavu Austraalia ja Prantsusmaa lahtistel, tõustes 22 suure slämmi tiitliga läbi aegade edukamaks. 

Muide, aastalõputurniiri pole Nadal kunagi võitnud. Ta on kahel korral jõudnud finaali (2010 ja 2013). Esimesel puhul tuli tunnistada Roger Federeri, teisel Novak Djokovici paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles