Jutt Tänakust? Hyundaist kinga saanud Solberg: üks tiimikaaslane polnud eriti meeldiv (5)

Postimees Sport
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sarja hooaja lõpusirgel ootamatult töötuks jäänud Oliver Solberg rääkis avameelses intervjuus Hyundai ussitavast siseelust.

21-aastase sõitja aasta kulges üsna keeruliselt, ent oktoobris, pärast Uus-Meremaa ralli viiendat kohta saabunud vallandamisteade oli üllatav paljudele. Kaasa arvatud Solbergile endale.

«See tuli mulle šokina. Plaan oli kaheks aastaks, leping oli sõlmitud. Mulle lubati aega anda, et saaksin autot tundma õppida ja kogemusi hankida. Pärast Uus-Meremaad öeldi aga hoopis midagi muud,» rääkis Solberg portaalile Nettavisen.

Hyundai käitumine üllatas ka tema isa, 2003. aasta maailmameistrit Petterit. «See oli ka talle suur šokk. See tundus lihtsalt reetmisena. Ka isa pole midagi sellist oma karjääri jooksul näinud,» lisas Solberg.

Andekas sõitja on varasemaltki öelnud, et Hyundai tiimis kääris. Solbergi sõnutsi hakkasid asjad kraavi kiskuma alates Andrea Adamo lahkumisest mullu detsembris. Tugevale tiimipealikule asendust ei leitudki, kohusetäitjana oli selles rollis Julien Moncet.

«Meil oli eelmisel aastal väga hea suhtlus, tiimi koostöö sujus briljantselt. Aga hooaja eel kaotasime juhi, keda ei suudetudki asendada. Järgnesid poliitilised mängud, kus paljud avaldasid oma arvamust. Mõni neist on juba lahkunud,» avas Solberg siseelu.

«Üks tiimikaaslane polnud just kõige meeldivam inimene, nii et oli päris raske hooaeg. Me pole isaga kunagi midagi sellist näinud ja sääraste inimestega kokku puutunud.»

Konkreetset nime ta välja ei too, ent laual pole palju variante. Põhimeestena tegid hooaja kaasa Thierry Neuville ja Ott Tänak, Dani Sordo jagas kolmandat autot Solbergiga.

Kui Neuville ütles, et ta soovinuks Solbergi jätkamist, siis Tänak oli umbmäärasem. «See on kindlasti talle raske, eriti olles siinne noorsõitja,» ütles ta Hispaania ralli eel.

Tänak lisas, et tal polnud otsusega midagi pistmist. «Ma pole nagu mu tiimikaaslane, kes organiseerib Hyundais sõitjaid. Ma ei teadnud sellest midagi. Sain sõnumi Petter Solbergilt pärast Uus-Meremaa rallit. Ma ei osanud seda oodata,» viitas ta Neuville'ile.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles