Jalgpalli MM teeb fännide rahakottides puhta töö: Katar on mõeldud vaid rikastele

Karl Mihkel Eller
Copy
Hindudest Argentina koondise fännid Dohas, taustal MMi võõrustav ajutine staadion, mis on ehitatud 974 merekonteinerist. Maailmameedia fookusesse on Katar aga sattunud halvemas valguses.
Hindudest Argentina koondise fännid Dohas, taustal MMi võõrustav ajutine staadion, mis on ehitatud 974 merekonteinerist. Maailmameedia fookusesse on Katar aga sattunud halvemas valguses. Foto: IMAGO/Moritz Müller/Scanpix

Pühapäeval algav MM-finaalturniir Kataris jääb rohujuuretasandi kaasaelajale kättesaamatuks. Fännid on soetanud pileteid, kuid otsustanud viimasel hetkel neist loobuda, sest majutushinnad on üle mõistuse.

Fännikultuur on jalgpalli lahutamatu osa. Viimast MMi Venemaal külastas pea kolm miljonit välisturisti, kaheksa aastat tagasi toimunud suurturniiril Brasiilias oli see arv kolm korda väiksem. Katar on kuulutanud, et loodab maagilise miljoni täitumist, kuid see plaan võib läbi kukkuda.

Euroopa jalgpallifänne koondav organisatsioon Football Supporters Europe (FSE) on välja arvutanud, et Lääne-Euroopast pärit jalgpallituristile läheks terve MMi jälgimine kohapeal maksma minimaalselt 7700 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles