Tänakult teravat kriitikat saanud tiimiboss viitas Hyundaist lahkumisele: kõik ei töötanud ühiselt

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Julien Moncet.
Julien Moncet. Foto: Hyundai Motorsport

Tänavuse autoralli MM-hooaja eel pea eest vette visatud, Hyundai tiimijuhi ametisse nimetatud Julien Moncet näikse otsivat uusi väljakutseid.

Tänavu kõvasti vett ja vilet saanud prantslane on Lõuna-Korea autotootja võistkonna kasuks töötanud ligi kümnendi. Eelnevalt juhtis Moncet osakonda, mis tegeleb sisepõlemismootorite, hübriidakude, elektroonika ja käigukastidega. Pärast Andrea Adamo ootamatut lahkumist mullu detsembris tuli tal asuda ka uude rolli.

Aasta algas väga raskelt, sest uue hübriidauto arendusega jäädi konkurentidest maha. Avaetapil Monte Carlos tuli üldse õnne tänada, et neli masinat starti jõudsid. Vaikselt saadi aga joonele. Hooaeg lõpetati viie esikoha ehk Hyundai MM-sarja parima tulemusega.

Samas on resultaat veidi petlik. Tegelikult jäädi Toyotast üsna kaugele maha. Augustis, pärast Belgia etappi ütles Ott Tänak ausalt välja, et Moncet ei sobi ametisse: «Ta teeb suurepärast tööd mootoritega, on alati teinud, Hyundail on hea mootor, aga minu arvates peakski ta selle juurde jääma.»

Teravat kriitikat tuli hooaja jooksul veel. Moncet tunnistas sotsiaalmeedias, et aasta oli raske, ent leidub ka palju positiivset.

«Soovinuks ja tahtnuks paremini, aga peaksime olema õnnelikud, arvestades, millises olukorras meid vette visati. Kahjuks kõik ei mõistnud seda ega töötanud ühiselt. Pärast Monte Carlot olime kõike muud kui halvad,» sõnas Moncet, kelle tulevik on segane.

Hyundai pole sarnaselt konkurentidega seni välja hõiganud tuleva hooaja koosseisu. See ei puuduta vaid sõitjaid. Moncet andis vihje, et ta võib olla tiimist lahkumas.

«Otsused [sõitjate kohta] tehakse varsti. Te saate sellest teada hiljemalt Monte Carlos. Aga ma ei tea, kas midagi selgub enne seda,» arutles Moncet. «Mul on ainult osa vastusest. Pole kindel, kas meie enam tulevikus kohtume.»

Lisaks märkis Moncet oma LinkedIni kontol, et on avatud tööpakkumistele.

2023. aasta hooaeg algab 19. jaanuaril Monte Carlos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles