Tänak ikkagi M-Sporti? Põhisõitjaga lõpetati leping enneaegselt!

Postimees Sport
Copy
Craig Breen ei jätka M-Spordis.
Craig Breen ei jätka M-Spordis. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

M-Spordi autorallimeeskond teatas, et vaatamata kehtinud lepingule lõpetati koostöö põhisõitja Craig Breeniga.

Tänavu Fordi masinasse istunud iirlane ei täitnud ootusi. Breen alustas küll Monte Carlos kolmanda kohaga, lõpetas Sardiinias teisena, ent tervikuna läks hooaeg aia taha. Peaaegu pooltel, kuuel etapil jäi ta varem või hiljem oma sõiduvea tõttu raja äärde.

«Craig on väga andekas sõitja ning teda ootavad kindlasti veel ees suured saavutused. Aga võistkond tundis, et vajame 2023. aastaks uut lähenemist,» selgitas tiimipealik Rich Millerner pressiteates. «Teame tema potentsiaali. Kahjuks alati kõik nüansid ei klapi.»

M-Spordi omanik Malcolm Wilson lisas: «Soovin talle tulevikuks vaid edu. Lootsime, et ta teenib Fordiga oma esimese WRC-sarja võidu, ent kahjuks nii ei läinud. Ta tegi hooaja jooksul mõne hea tulemuse – oli kahel korral poodiumil –, aga kahjuks puudus piisavalt stabiilsust, et tiim [esisõitjana] 2023. aastasse viia.»

Muide, veel mõned nädalad tagasi teatas Millener, et Breenil on kehtiv leping ja temaga plaanitakse jätkata. Praegune otsus lisab õli tulle spekulatsioonile, et M-Spordiga võiks taasliituda Ott Tänak.

Ralliportaali DirtFish andmetel liitub Breen nüüd Hyundaiga, kus tuleks kolmandat autot jagada Dani Sordoga. Täiskohad hõivavad Lõuna-Korea tiimis tõenäoliselt Thierry Neuville ja Esapekka Lappi. Ametlikke uudiseid lubati selle nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles