Inglismaa väravatemasin kisti panustamisskandaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ivan Toney.
Ivan Toney. Foto: IMAGO/Mark D Fuller

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga üks säravamaid ründajaid Ivan Toney on kistud panustamisskandaali. Kohalik jalgpalliliit on talle esitanud süüdistuse 232 erinevas rikkumises.

Täpsemalt pole mainitud, millised on süüdistused, ent rikkumised väidetavalt toime vahemikus 25. veebruar 2017 kuni 23. jaanuar 2021. 26-aastasel ründajal on võimalus 24. novembrini anda Inglismaa jalgpalliliidule selgitusi.

Sel hooajal on Toney tõusnud Inglismaa kõrgliiga üheks säravamaks mängijaks. Tema arvel on juba 10 väravat, millest enam on suutnud ainult Inglismaa koondise kapten Harry Kane (12) ja Erling Haaland (18).

«Klubi on vestelnud nii Ivaniga kui ka tema esindajatega. Need kõnelused jätkuvad, ent esialgu jäävad need privaatseks,» teatas Toney koduklubi Brentford. «Me ei soovi antud olukorda rohkem kommenteerida ja ootame kuni antud juhtum leiab enda lahenduse.»

Kui Toney süüd õnnestub tõestada, siis ootab teda väga pikk võistluspaus. Näiteks pidi Inglismaa koondise äärekaitsja Kieran Trippier pidama 10-nädalase mängupausi, kui jagas panustajatele 2020. aasta detsembris informatsiooni enda ülemineku kohta Tottenhamist Madridi Atleticosses.

2017. aastal määras Inglismaa alaliit viiekuulise võistluskeelu Joey Bartonile, kes tunnistas, et panustas 10 aasta jooksul enam 1260 korda jalgpalliga seotud sündmustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles