Prantsusmaa koondise liider loobus Kataris vikerkaarevärvilisest kaptenipaelast: kavatsen sealseid reegleid austada (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hugo Lloris on enda koduklubi eest vikerkaarevärvilist kaptenipaela korduvalt kandnud.
Hugo Lloris on enda koduklubi eest vikerkaarevärvilist kaptenipaela korduvalt kandnud. Foto: Reuters/Paul Childs/Scanpix

Prantsusmaa jalgpallikoondise kapten Hugo Lloris teatas, et ei soovi Euroopa meeskondade protestiaktsiooniga liituda. Tema sõnul tuleks Kataris kehtivaid reegleid austada.

Kataris on homoseksuaalsus ebaseaduslik ning «rikkujaid» ootavad tõsised karistused. Sellised reeglid on vastuvõetamatud ja Euroopa koondised avaldavad enda meelsust selle vastu, kandes vikerkaarevärvilisi kaptenipaelu.

Prantsusmaa koondises on kaptenipael usaldatud just esiväravavahile Lloris'le, kes antud aktsiooniga kaasa ei plaani minna. «Kui võõrustame külalisi Prantsusmaal, siis soovime, et nad järgiksid meie reegleid ning austaksid kultuuri. Plaanin sama teha, kui reisin Katari,» lausus 35-aastane prantslane Suurbritannia väljaandele The Guardian.

«Ma võin nende reeglitega nõustuda või mitte, aga pean austust üles näitama. Ma pole öeldnud, et ma seda käepaela ei poolda. Soovime ehk liialt teistele loenguid pidada, samas peaksime vaatama, mis meie enda riigis toimub,» lisas Prantsusmaa jalgpalliliidu president Noel La Graet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles