Karjäärile joont all tõmbav maailmameister kiitis Räikköneni: ta on andekaim võidusõitja, keda eales kohanud

Copy
Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen.
Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen. Foto: Jan Huebner/Krieger via www.imago-images.de/SCANPIX

Neljakordne F1 maailmameister Sebastian Vettel asub sel nädalavahetusel viimast korda kuninglikus vormelisarjas võistlustulle. Enne võidusõitu jagas ta mälestusi enda väga pikast karjäärist.

F1 ametlikus taskuhäälingus «Beyond The Grid» jõudis Vettel ühel hetkel jutuga endise meeskonnakaaslase Kimi Räikköneni juurde. Sakslane tõdes, et Räikkönen on kõige suurem ürgtalent, keda ta eales kohanud.

«Me räägime siinkohal puhtast kiirusest. Räikkönen suutis kohaneda kõikide vormelitega, kuhu ta istus. Kui oleks selline spordiala, kus tuleks autosid iga päev vahetada, siis poleks talle vastast. Ta on lihtsalt selline talent, kellel ei võta kohanemine palju aega,» lausus Vettel.

«Kui sa annad talle vormeli kätte, siis ta teab kohe mida teha. Vahel tundub see ebaõiglane, sest tavaliselt läheb aega vormeliga tunnetuse saamiseks ja rajaga kohanemiseks. Tema aga sõidab kohe kiiresti!»

Kaks vormelilegendi sõitsid koos Ferrari meeskonnas aastatel 2015-2018. Nad olid juba enne seda sõbrad ja austasid üksteist. Vettel tunnistas, et kõikidest meeskonnakaaslastest sai ta just soomlasega kõige paremini läbi. Seda ennekõike seetõttu, et Räikkönen oli nõnda otsekohene.

Tagasi üles