Tobreluts: ma ei saa öelda, et kõrbesin

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Kjell Vollan

Saksamaal Ruhpoldingus peetavatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel püsis Indrek Tobreluts meeste 20 km tavadistantsil kuni viimase lasketiiruni esikümne konkurentsis, paraku teenis ta seal aga kolm trahviminutit ja pidi lõpuks leppima 51. kohaga. Eestlaste parim oli 26. kohaga lõpetanud Kauri Kõiv.

Mäletatavasti kulges sama stsenaariumi järgi ka mulluse MMi tavadistants, kui Tobreluts saabus viimasesse lasketiiru puhaste paberitega, ent jättis kaks märki üles ja sai 24. koha. «Nüüd läks natuke veel kehvemini,» nentis ta. «Kuna teadsin, et see on laskmisvõistlus, hoidsin end teadlikult rajal natuke tagasi, oluline on tiirus rahulikult tegutseda. Kolm tiiru see õnnestus, viimases aga oli väsimusaste juba suurem ja siis on vigu raskem ära hoida.»

Tobreluts ei salanud, et viimase tiiru eel pugesid pähe igasugused mõtted, ent ta ei usu, et möödalasud närvide tõttu tulid. «Teadsin, et viimane tiir on raske, aga ma ei saa öelda, et kõrbesin või mõtlesin üle, vahel asjad lihtsalt juhtuvad,» arvas ta. «Nukrutseda pole enam midagi, see on juba ajalugu ja nüüd tuleb lihtsalt edasi tegutseda.»

Kõiv tegi esimeses tiirus ühe möödalasu, kuid läbis ülejäänud lasketiirud puhaste paberitega ja sõitis välja oma karjääri parima tulemuse MMil, lõpetades 26. kohaga. Senine parim tulemus oli 2008. aasta Östersundi MMil samal distantsil saadud 43. koht.

«Arvan, et see oli siit tagant grupist startides enam-vähem maksimum,» mõtiskles 99. mehena rajale pääsenud Kõiv. «See üks trahv võinuks olemata olla, see polnud kauge möödalask. Ega ma ausalt öeldes täna ka mingeid erilisi lootusi ei seadnud, vaatasin stardinumbrit jälle. Ilmateade ütles, et võib-olla läheb õhtupoole külmemaks ja see hoidis hommikuni tuju üleval, aga kolmandal-neljandal ringil vaatasin, et seda külma ei tule kuskilt. Õnneks oli rada sprindiga võrreldes natuke kõvem.»

Kaks trahviminutit kogunud Priit Viks sai 57. ja neli möödalasku teinud Roland Lessing 67. koha. Kuldmedali võitis Sloveeniat esindav Jakov Fak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles