VIDEO Jasikevičiuse seiklused Türgis: oma mängija ärasaatmine, vastase treenerile kõri kallale

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarūnas Jasikevičiusel oli Istanbulis keeruline õhtupoolik.
Šarūnas Jasikevičiusel oli Istanbulis keeruline õhtupoolik. Foto: Erdem Sahin/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliiga kaheksanda vooru matš kahe suurklubi, Istanbuli Anadolu Efesi ja Barcelona vahel pakkus intriigi mitmel rindel.

Esialgu sportlikust poolest. Väga kvaliteetset – eelkõige rünnakul – mängu alustasid veidi paremini külalised Hispaaniast. Ent vaikselt paranes ka Efesi esitus, millest vormiti pärast avaveerandi 16:22 kaotust poolajaks 45:41 edu.

Vahe ei kasvanud kordagi ületamatult suureks, ent koduperemehed enam initsiatiivi käest ei andnudki. Igale Barcelona käigule oli Efesil vastus olemas. Individuaalset meistriklassi demonstreerisid Will Clyburn ja Vasilije Micic, visates kahe peale 46 punkti (24 ja 22).

Pingelisele kohtumisele omaselt käis möll ka n-ö kaardi taga. Peaosas oli Barcelona keevalise loomuga loots Šarūnas Jasikevičius.

Esimest korda tõmbas leedulasest treener end korralikult käima kolmanda veerandaja keskel. Jasikevičius polnud rahul Nikola Kalinici kaitsemänguga, minutilise mõtteajale eelnes vaidlus. Pealikku pahandas hoolealuse suhtumine ning ta saadeti riietusruumi.

«Nikola ei austanud meeskonda. Tegeleme sellega tiimisiseselt,» selgitas Jasikevičius pärast mängu pressikonverentsil.

Kui Kalinic oli teel koridori, palus tiimikaaslane Cory Higgins tal pingile jääda. Serblane istuski maha, ent kui Jasikevičius seda märkas, kordas ta oma käsku. Pääsu polnud.

Kalinici arvele jäi veidi enam kui 19 minutiga 10 punkti. Tema eemaldamine tiimi kaotusest ei päästnud. Vahetult pärast matši leidis Jasikevičius järgmise allajäämise süüdlase.

«Vahva paganama kaamera (good f**king camera),» ründas lõpuvile järel Jasikevičius vastaste abitreenerit Tomislav Mijatovici.

Leedulane viitas sellele, et Efesi tiim olevat filminud Barcelona mängueelset trenni. Teised treenerid pidid Jasikevičiust ja Mijatovici lahutama.

«Ta on minu hea sõber. Kutsun Šarast seda tõestama. Minu siin oldud viie aasta jooksul pole kunagi sellist asja juhtunud. Ega juhtu ka,» pareeris Efesi peatreener Ergin Ataman süüdistusi ning nõudis vabandust. 

«Kui Šaras mulle helistab, siis ütlen: «Tõesta seda!» Kui ta suudab seda tõestada, panen päeva pealt peatreeneri ameti maha. Kui sa ei suuda seda tõestada, siis kas vabandad või loobud ise oma töökohast. Minu sõnum Šarasele: see on väga karm süüdistus.»

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles