Eesti sai juurde järjekordse Euroopa meistri ja veel mitu medalisti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Taavi Vaigla poodiumi kõrgeimal astmel.
Taavi Vaigla poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Facebook / Estum Jiu-Jitsu

10.–13. novembrini toimusid Itaalias järjestikku Rooma lahtised meistrivõistlused kimonoga ja Euroopa meistrivõistlused kimonota Brasiilia jiu-jitsus, kus kõrgeid kohti teenisid ka eestlased.

10. novembril toimunud Rooma lahtistelt meistrivõistlustelt kogusid Tartu spordiklubi Võimla võistlejad muljetavaldava medalisaagi. 

Kasper Keps sai oma kaalukategoorias (sinised vööd, 100,5+ kg) hõbemedali, Joosep Kivastik (sinised vööd, -94,3 kg), Mikk Salk (sinised vööd, master 1, -94,3 kg) ja Alex-Edward Raus (lillad vööd, master 1, -100,5 kg) võitsid oma kategoorias kuldmedali.

Lisaks saavutas Alex-Edward Raus lillade vööde master 1 (30+ vanus) avatud kaalus pronksmedali ja Mikk Salk siniste vööde master 1 avatud kaalus kuldmedali. Klubide arvestuses tuli Võimla seitsmendale kohale.

11.-13. novembril toimunud Euroopa meistrivõistlustelt tõi Alex-Edward Raus koju oma kaalu pronksmedali. Taavi Vaigla (Estum Jiu-Jitsu) võitis oma kaalus (pruunid vööd, master 2, 82,3 kg) Euroopa meistritiitli.

Brasiilia ju-jitsu (BJJ) on võitlusspordiala, kus keskendutakse maasvõitlusele. Võitluse eesmärk on domineeriva asendi saavutamine ning vastase alistamine kägistuse või liigeslukuga.

Eestis on ala populaarsus iga aastaga kasvanud ning juba 26. novembril on Brasiilia ju-jutsu harrastajatel võimalus kodumaal mõõtu võtta: Eesti meistrivõistlused kimonota Brasiilia ju-jutsus toimuvad Tartus, A Le Coq spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles