Dakaril debüteeriv eestlane unistab läbimurdest: mul tegelikult on veel lootust

Karl Mihkel Eller
Copy

Rallisõitja Urvo Männama ja kaardilugeja Risto Lepik asuvad aasta viimasel päeval starti karjääri esimesel Dakari maratonrallil. Terve elu mootorispordiga tegelenud mehed ei lähe ränkraskele võistlusele lihtsalt lustima. Dakaril loevad kogemused ning aastate pärast loodab Männama konkureerida kõrgete kohtade nimel.

Männama ja Lepik osalevad Dakari rallil T1-klassis ehk auto roolis, millega teoreetiliselt võisteldakse legendaarse ralli üldvõidu nimel. Eelmise Dakari ralli võitis Toyota Hiluxiga sõitnud Katari rallisõitja Nasser Al-Attiyah. Samasuguse autoga stardivad tänavu Saudi Araabias toimuval võistlusel ka eestlased. Auto valmistab ette Rally Raid Estonia nimeline meeskond, mis on kokku pandud Eesti mehaanikutest.

«Kui ikka lähed ebameeldivasse kohta pikaks ajaks, siis see võiks kesta ja vastu pidada rasketele tingimustele. Lisaks uued reeglid Dakaril soodustavad sellist tüüpi autode edukust. Mehed on kaheldava väärtusega, panustame sellele, et tehnika teeb meie eest töö ära,» viskas Männama kuue nädala pärast algava ralli eel nalja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles