Üks telefonikõne muutis Lappi tulevikku

Christopher Krutto
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Eile sai ametlikult kinnitust, et Soome rallisõitja Esapekka Lappi liitub uuest hooajast Hyundaiga.

Möödunud hooajal Sebastien Ogier’ga Toyotas kolmandat autot jaganud Lappi saab esimest korda pärast 2019. aastat (2020. aastal sõitis samuti kaasa kõik rallid, kuid siis oli hooaeg koroonaviiruse tõttu oluliselt lühendatud – toim.) teha kaasa täishooaja.

«Võrreldes kahe aasta taguse seisuga, kui olin sõitnud Monza ralli viimase osa, on kontrast päris suur. Pärast seda oli meil enne aasta lõppu kuttidega Jyväskyläs lahkumispidu, sest arvasin, et karjäär on läbi. Aga nüüd olen täishooaja mees,» rääkis Lappi Rallit.fi-le antud intervjuus.

Algselt oli Lappil plaan jätkata Toyota kolmandas autos osalise koormusega ka 2023. aastal. Ometi muutusid plaanid ootamatult. Samal päeval, kui Tänak teatas Hyundaist lahkumisest, pani Lappi müüki oma isikliku Toyota GR Yarise.

«See oli lihtsalt naljakas kokkusattumine. Ma pidanuks Toyota palju varem müüki panema. Tegin kuulutuse Hispaania ralli nädalavahetuse pühapäeval ja samal ajal ütles Ott, et lahkub Hyundaist. Siis tuli kontakt Hyundaist,» seletas Lappi.

See telefonikõne muutis Lappi plaane. «Kui tuli täishooaja pakkumine Hyundaist, siis pidin seda tõsiselt kaaluma. Ma mõtlesin paar päeva, mida ma soovin teha. Mõttes oli nii palju asju, et magada oli keeruline,» tunnistas rallisõitja.

Järgmisel nädalal saab Lappi esimest korda proovida Hyundai i20 N Rally1-autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles