EELVAADE ⟩ MMi avamäng: Katari staar on heas hoos, aga Ecuadori kindlus ei kipu langema

OlyBet
Copy
Katari täht Almoez Ali.
Katari täht Almoez Ali. Foto: PA images/Scanpix

Jalgpalli MMi avab pühapäeval kell 18 võõrustaja Katari ja Ecuadori kohtumine, kus ei tasu väravate sadu oodata.

Kes on selle mängu soosik?

Kaalukausid langevad õige-õige õrnalt Katari kasuks: nad on viimasel ajal olnud heas hoos ning ehkki tugevaid koondiseid pole võidetud, siis Guatemala, Honduras, Panama ja Albaania pole Ecuadori kõrval kohutavad.

Ecuadori kaitse- ja ründeesitusi vaadates on oht väravateta viigiks suur, aga kuna alates 1978. aastast pole MM alanud tulemusega 0:0, siis loodame traditsiooni jätkamist. Ennustus on, et Katar võtab kolm punkti 1:0 võiduga.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

On. Katari poolt on tervenenud 9. novembril Albaania vastu väikese trauma saanud Ahmed Alaaeldin.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Ecuadoril on väravate löömisega nõnda halvasti, et tõele au andes ei tahakski nende poolt kedagi esile tõsta. Aga kui kellegi poole vaadata, siis tuleb letti lüüa Enner Valencia.

33-aastane koondise kapten on Inglismaa kõrgliiga kogemusega ning on alates 2020. aastast teeninud leiba Türgi tippklubis Istanbuli Fenerbahçes. Kodumaa eest on ta 74 kohtumises löönud 35 väravat.

MM-valiksarjas sai Valencia kirja neli tabamust. Üks kaasmaalane oli temast sellest arvestuses aga ees: kuus väravat löönud ründaja Michael Estrada. Sel aastal on nii Valencia kui ka Estrada Ecuadori eest võrku sahistanud korra.

Katar vaatab eeskätt otsa ühele mehele: 85 koondisemänguga 42 tabamust löönud Sudaanist pärit ründajale Almoez Alile. Viimases kolmes Katari matšis on ta olnud esimene väravalööja.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Kinnist, kahjuks. Kõige paremini ilmestab seda arvamust Ecuadori saldo: nende viimasest viiest mängust neli on lõppenud väravateta viigiga. Too viies kohtumine lõppes Ecuadori 1:0 võiduga Roheneemesaarte vastu.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Ecuador on 2022. aastal pidanud kümme kohtumist. Pealtnäha pole saldo midagi kohutavat, sest alla on jäädud vaid Paraguayle, kuid arvukate viikide kõrval on vaid kaks võitu: juba mainitud Roheneemesaarte alistamine, 1:0 saadi jagu ka Nigeeriast. Mõlemad kohtumised toimusid USAs.

Tõsi, nõnda palju tuleb Ecuadori kiita, et Lõuna-Ameerika gigantide ehk Argentina ja Brasiilia vastu saadi koduväljakul viik kätte. Ent siin ei saa mööda vaadata faktist, et Ecuador võõrustab vastaseid merepinnast väga kõrgel, kus on õhk hõredam ja kohalikel, kelle organism on väiksema hapnikukogusega harjunud, on säherdustes tingimustes tugev eelis.

Katar on tänavu väljakul käinud suisa 13 korda. Vastaste tase on küll väga kõikuv, aga fakt on ka see, et MMi võõrustajad lähevad vutipeole nelja järjestikuse võidu pealt. 13 mängu saldo on kuus võitu, viis viiki ja kaks kaotust.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles