Jüri Ratas: korvpalli mängisin viimati pool aastat tagasi, võhm on tulnud tantsusaatest

Ville Arike
, reporter
Copy
Riigikogu esimees Jüri Ratas heategevuslikus korvpallimängus Ukraina toetuseks.
Riigikogu esimees Jüri Ratas heategevuslikus korvpallimängus Ukraina toetuseks. Foto: Raul Mee

Tallinnas peetud heategevuslikul korvpallimängul eestlaste ja ukrainlaste vahel osales ka riigikogu esimees Jüri Ratas, kes kujunes eestlaste üheks tulemuslikumaks mängijaks.

Ratase korvpallioskused ei üllata, sest ta kuulus 1990. aastate keskel Eesti noortekoondisse ja osales näiteks omaealiste EM-valikturniiril. Aastatel 2016–2021 ka peaministriametit pidanud Ratas on praegu silmanähtavalt heas vormis. Näiteks noppis ta oma korvi all lauapalli, jooksis põrgatusega üle terve väljaku ja saatis teise korvi all palli võrku. See ei jäänud kaugeltki tema ainsaks korviks.

«Viimati mängisin korvpalli pool aastat tagasi peetud Balti riikide parlamentide vahelisel matšil. Aastatel 2007–2016 käisin korra nädalas harjutamas, viimastel aastatel olen aga saanud väga vähe palli käes hoida,» rääkis Ratas viimase aja kokkupuudetest korvpalliga.

Ta osaleb sel sügisel saates «Tantsud tähtedega» ja kinnitas, et see saade mõjub vormile väga hästi. «Praegune võhm on tulnud puhtalt tantsusaatest. Püüan jõuda professionaalsete tantsijate tasemele nii lähedale kui võimalik,»ütles Ratas.

Kui ta kutsuti osalema heategevuslikus korvpallimängus, nõustus riigikogu spiiker kohe. «Loomulikult olin nõus osalema. Iga asi, millega saame toetada Ukrainat ükskõik millisel tasandil – rahalise, humanitaarabiga, poliitilisel, sõjalisel tasandil –, kulub ära. Sellest projektist tulev raha läheb spordisaali taastamiseks. Spordiga tegelemine aitab lisaks muule ka ukraina laste mõtteid sõjast eemale saada,» märkis Ratas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles