Marten Liiv jätkas MK-etapil võidukalt (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Marten Liiv.
Marten Liiv. Foto: Tairo Lutter

Kiiruisutaja Marten Liiv võitis Hollandis Heerenveenis peetud MK-etapil 500 m distantsil B-grupis esikoha. Järgmisel MK-etapil pääses Liiv võistlema juba A-gruppi.

Liiv läbis distantsi 34,93-ga edestades B-grupis teiseks tulnud jaapanlast Ryota Kojimat 0,02 sekundiga. A-grupi ajavõrdluses saanuks eestlane üheksanda koha. MK-etapi võitis kanadalane Laurent Dubreuil 34,34-ga. Pühapäeval on Liiv stardis 1500 m distantsil.

Eile teenis Liiv Heerenveenis karjääri esimese MK-sarja poodiumikoha, võitnud Zhongyan Ningile kaotas ta 0,25 sekundit. Liivi senine parim tulemus MK-sarjast oli viies, mille ta saavutas möödunud hooajal Calgarys. Kahel korral on ta MK-etapil tulnud ka kuuendaks.

Foto: isu.org

Hooaja esimesel MK-etapil Stavangeris sai Liiv 1000 m distantsil 15. koha. MK-sarja kokkuvõttes on ta kahe etapi järel 1000 m distantsi pingreas 74 punktiga kuuendal kohal. Juhib hiinlane Ning 96 silmaga. Kokku peetakse sel hooajal kuus etappi.

Tähtsatest võistlustest on sel hooajal kavas veel Euroopa meistrivõistlused, mis peetakse jaanuari alguses Norras Hamaris. MM-medaleid jagatakse märtsi alguses Hollandis Heerenveenis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles