EELVAADE Inglismaa on peaaegu kaheksa kuud võiduta. Kas põud lõpeb MMil?

OlyBet
Copy
Harry Kane mängib Inglismaa edu ülisuurt rolli.
Harry Kane mängib Inglismaa edu ülisuurt rolli. Foto: John Walton/PA/Scanpix

Jalgpalli MMil annab B-alagrupile avapaugu Inglismaa ja Iraani vastasseis. Kohtumine algab 21. novembril kell 15.

Kes on selle mängu soosik?

Kas taevas on sinine ja muru roheline? Teisisõnu: Inglismaa! Gareth Southgate'i hoolealused pole küll kõige suuremad tiitlisoosikud, ent mullusel EMil jõuti finaali ja suuri tegusid oodatakse neilt ka tänavu.

Iraani koondis pole küll mahlamütside kokkutulek, kuid nende kvaliteet pole Inglismaa omale mõeldes võrreldav.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ei. Paistab, et ründav poolkaitsja James Maddison ei saa põlvehäda tõttu inglasi aidata. Väidetavalt pole Leicester Citys klubileiba teeniv pallur teinud koondisega Kataris kaasa ühtegi täismahus trenni. Kindlasti jääb kohtumisest eemale paremkaitsja Kyle Walker, kes taastub reielõikusest. 

Iraani poolt on küsitav nende ilmselt suurima staari Sardar Azmouni osalemine. Saksamaa kõrgliigas Leverkuseni Bayeris mängiv ründaja pole mänginud alates oktoobri algusest, kui tegi liiga säärelihasele. 

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Inglaste poolt ei tule liiga palju pead murda: Harry Kane lõi MM-valiksarjas 12 väravat ning enim aitas teda keskkaitsja Harry Maguire, kelle arvele kanti neli tabamust. Muide, Kane'i näol on tegemist eelmise MMi parima väravakütiga. Viimases Rahvuste liiga tsüklis lõi Kane inglaste neljast väravast kaks.

Kuigi Azmouni osalemine on lahtine, on Iraanil teine hea kvaliteediga ründeäss: Portugali hiius Portos mängiv Mehdi Taremi. MM-valiksarjas lõi Azmoun kümme ja Taremi kaheksa väravat, seitse lisas Küprose liiga mees Karim Ansarifard.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Kinnist. Iraan on käesoleva aasta sees teinud tervelt viis nullimängu. Kindlasti võtab Inglismaa pallivaldamise enda südameasjaks ning iraanlased üritavad Southgate'i mehi nõelata teravate vasturünnakutega.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Inglismaa on sel aastal käinud väljakul kaheksa korda. Võidetud on Šveitsi ja Elevandiluurannikut, ülejäänud lahingud on kas kaotatud või viigistatud. Viimati võitis Inglismaa 29. märtsil.

Sealjuures saadi Rahvuste liigas kaks korda sugeda Ungarilt, kes on küll tugev jalgpalliriik, aga ei midagi erilist. Kui võõrsil kaotasid inglased 0:1, siis kodus tervelt 0:4. 

Iraan on tänavu pidanud samuti kaheksa mängu, millest on kaotatud vaid kaks: 0:2 Lõuna-Koreale ja 1:2 Alžeeriale. Septembris alistati 1:0 Uruguay ja tehti 1:1 viik Senegaliga, kes mõlemad mängivad MMil. Ülejäänud võidud on tulnud aga nõrgukeste vastu.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles