EELVAADE Võimas Holland kohtub koondisega, kelle tase võrreldes maailma tipuga on tundmatu

OlyBet
Copy
Holland on tugeva rivistusega ja Senegali vastu ei tohiks neil probleeme olla.
Holland on tugeva rivistusega ja Senegali vastu ei tohiks neil probleeme olla. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/Scanpix

Jalgpalli MM jätkub Senegali ja Hollandi lahinguga. Mäng algab 21. novembril kell 18 ning tegemist on kahe koondise esimese omavahelise kohtumisega.

Kes on selle mängu soosik?

Holland. Nad kaotasid viimati mullu 27. juunil EMil 0:2 Tšehhile ning on pärast seda kogunud nelja viigi kõrvale 11 võitu, alistades teiste hulgas kaks korda FIFA edetabeli teise koha omaniku Belgia ja korra EMil poolfinaali jõudnud Taani.

Üsna noore ja rohelise koosseisuga MMile läinud Senegali seis on seda raskem, et turniiri eel langes vigastuse tõttu välja nende suurim staar, Müncheni Bayernis leiba teeniv Sadio Mané.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ei. Hollandi peatreener Louis van Gaal ütles, et ründaja Memphis Depay ei alusta Senegali vastu, sest taastub reievigastusest. 

Senegali poolt pole kindel, kas Dortmundi Borussia keskkaitsja Abdou Diallo suudab avamänguks põlvevigastuse seljatada või mitte.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Holland on ühtlane võistkond, aga väravalöömises on nende eredaim staar just Depay, kes ei tee Senegali vastu kaasa ilmselt minutitki. 

Sel aastal on väga heas hoos olnud ääreründaja Steven Bergwijn: tema arvel on viis väravat, sealhulgas on ta sahistanud nii Taani, Saksamaa kui ka Belgia võrku.

Senegalil on MMil vaid kaks meest, kes saanud koondise eest kirja kahekohalise arvu väravaid: ründajad Ismaïla Sarr ja Famara Diédhiou on kümne tabamuse peal. Paremuselt järgmisel ründajal on väravaid vaid kolm, sinna vahele mahub poolkaitsja Idrissa Gueye (7) ja kaitsja Cheikhou Kouyaté (4).

Ehk võiks kõige tõenäolisemaks väravalööjaks pidada just Diédhiou'd. Türgi Alanyasporis mängival mehel on koondisemänge 25 ehk saldo selgelt etem kui 48 korda Senegali esindanud Sarril.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Senegal pole Euroopa võistkonnaga kohtunud alates eelmisest MMist, mil tehti avaringis 2:1 säru Mané eemalejäämine jätab ründesektoris tühjaks saapad, mida ei suuda ilmselt keegi täita. Seega ootame pigem kinnist mängu, sest lahtise kohtumise puhul on Hollandil kvaliteeti märksa rohkem ning seega ka võidutõenäosus suurem. Ja seda Senegal ei taha!

Millist minekut on tänavu näidatud?

Senegal on tänavu pidanud tervelt 20 kohtumist. Suuresti on mängitud Musta Mandri tiimidega, aga septembris võideti 2:0 Boliiviat ja tehti 1:1 viik Iraaniga. Senegali tänavune saldo on 14 võitu, kolm viiki ja kolm kaotust. Ent nende tase võrreldes maailma tipuga, mida A-alagrupis esindab just Holland, on tundmatu.

Holland on väljakul käinud kaheksa korda. Kaotusi neil pole ja kuue võidu kõrval on 1:1 viik Saksamaaga ning 2:2 Poolaga. Pole mingi ime, et hollandlased loodavad Katarist koondise esimest maailmameistritiitlit!

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles