EELVAADE Walesi ja Bale'i alistamine paneks USA-l silma särama

OlyBet
Copy
Gareth Bale (kõige vasemal) ja teised Walesi koondislased on Kataris heas tujus.
Gareth Bale (kõige vasemal) ja teised Walesi koondislased on Kataris heas tujus. Foto: SUHAIB SALEM/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MM jätkub USA ja Walesi lahinguga, mis algab 21. novembril kell 21. 

Kes on selle mängu soosik?

Soosikut polegi. USA ja Wales tunduvad võrdväärsed vastased, kelle puhul on kõige tõenäolisem tulemus just viik.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ameeriklased on rõõmsad, sest kaks nende nimekat mängijat on vahetult enne MMi vigastusest tervenenud ja valmis kaasa tegema: nendeks on Torino Juventuse poolkaitsja Weston McKennie ja AC Milani äärekaitsja Sergiño Dest.

Walesi ebajumal Gareth Bale pole küll väidetavalt sada protsenti terve, kuid ilmselt teeb klubileiba just USAs teeniv mees kaasa kogu turniiri, sest Walesi esindamine on talle alati olnud A ja O. Poolkaitsja Joe Allen naases neljapäeval treeningutele, enne mida oli ta kaks kuud hädas reievigastusega.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Walesi poolt ei saa üle ega ümber Bale'ist, kes on tänavu löönud koondises neli väravat. Kokku on Wales sel aastal saanud kirja kümme tabamust, seega on Bale'i roll vägagi suur. Ehk võiks midagi oodata ka Brennan Johnsonilt, kes sai suvel Rahvuste liigas kirja esimesed kaks väravat Walesi eest.

Jänkidel jagunevad väravad võrdlemisi ühtlaselt. Märgiline on seegi, et Katari sõitnud koondises on vaid kaks meest, kel enam kui kahekohaline arv väravaid: Christian Pulisicil 21 ja Jordan Morrisel 11. Londoni Chelsea mees Pulisic võikski olla ameeriklaste ohtlikeim mängija.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Kui mõelda Walesi ja USA peale, paistab, et mõlemal on sama häda: kaitseliin on nõrkus, ründeliin tugevus. See aga tähendab, et väravasõpradel tasub seda kohtumist kindlasti jälgida!

Millist minekut on tänavu näidatud?

Wales on pidanud üheksa kohtumist, millest on võitnud vaid kaks: märtsis tehti 2:1 säru Austriale, juuni alguses alistati 1:0 Ukraina ja teeniti viimane Euroopale eraldatud MM-pilet.

Viimasest viiest mängust on Wales aga kaotanud tervelt neli ja teinud 1:1 viigi Belgiaga. Nende hoog pole just kõige parem, samas on Hollandi ja Belgia näol mängitud ka maailma tippkoondistega.

USA arvel on sel aastal 12 kohtumist. Suuresti on pusitud oma maailmajao esindajatega, ent rammu on katsutud ka teistega: tasuks 3:0 võit Maroko üle, väravateta viigid Uruguay ja Saudi Araabiaga ning 0:2 kaotus Jaapanile. Ameeriklaste saldo tänavu on viis võitu, neli viiki ja kolm kaotust. Võitude seas pole aga midagi, mis paneks silma särama.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles