Maailmameister Fak: näitasin, et mul ikka on annet

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakov Fak võitis karjääri esimese MM-kulla.
Jakov Fak võitis karjääri esimese MM-kulla. Foto: SCANPIX

24-aastane Sloveeniat esindav Jakov Fak võitis laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Ruhpoldingus oma karjääri esimese MM-kulla, saades esikoha meeste 20 km tavadistantsil.

See oli Fakile kolmas tiitlivõistlus järjest, kui ta medalile tuli – 2009. aastal võitis ta Pyeongchangi MMil samal distantsil pronksi ning oli kolmas ka Vancouveri olümpia 10 km sprindis. Mullune MM jäi Fakil vahele, kuna tema parema käe nimetissõrmel oli tugev külmakahjustus.

Hoolimata noormeeste headest tulemustest leidus kriitikuid, kes tema medalivõite juhuseks pidasid.

«Usun, et olen nüüd näidanud, et mul on natuke annet laskesuusatamises,» andis Fak tänasel pressikonverentsil kriitikutele vastutuld. «Enne võistlust rääkisime treeneritega, et tähtis on õige tempo valida, usun, et sain sellega hakkama, sest tänu rahulikult algusele oli mul viimasel ringil lisajõudu, et Simon alistada.»

Viimasest lasketiirust lahkudes oli prantslane Simon Fourcade Fakist eespool, et finišis edestas Fak teda seitsme sekundiga. «Olen varem kahel korral MMil neljas olnud. Kui tead, et oled nii lähedal, on see suur asi, kui lõpuks medali kätte saad.» rõõmustas esimese individuaalse tiitlivõistluste medali võitnud Fourcade.

«2009. aastal oli just Jakov see, kes minu ees kolmas oli, nüüd jäin tema tõttu võidust ilma, tänan, Jakov!» lisas ta naerdes.

Pressikonverents lõppes suure naeru saatel, kui Venemaa teleajakirjanik uuris meestelt, kas nad on juba mõelnud, kuidas läheneval naistepäeval oma kallimaid rõõmustada.

«Muidugi, seda poleks pidanud küsimagi, ma teen alati midagi erilist,» vastas Fak muheledes.

«Ausalt öeldes polnud ma selle peale mõelnudki, aga aitäh, et mind hädast välja aitasite,» vastas silmanähtavalt elevil Fourcade. «Mu tüdruksõber on venelanna ja kui ma oleks selle ära unustanud, saanuks ta kindlasti pahaseks.»

Ka pronksimees Jaroslav Soukup tõdes, et oli selle ära unustanud. «Ka mina tänan, et seda meelde tuletasite. Aga mul on nüüd kingitus olemas – annan talle selle lillekimbu, mis ma lilletseremoonialt sain,» vastas ta lõbusalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles