BLOGI ⟩ Verstappen lõpetas hooaja veenva võiduga, Leclerc mängis Perezi üle (1)

Postimees Sport
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: REUTERS/Amr Alfiky/Scanpix

Täna sõideti Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis F1-sarja hooaja viimane etapp. MM-tiitli kindlustanud Red Bulli piloot Max Verstappen teenis ülikindla etapivõidu.

Enne sõitu:

MM-tiitli juba kindlustanud Verstappen võitis hooaja seitsmenda kvalifikatsiooni ajaga 1.23,824. Tiimikaaslane Sergio Perez kaotas talle 0,228 sekundiga. Kolmandalt ja neljandalt realt stardivad Ferrarid: Charles Leclerc (+0,268) ja Carlos Sainz (+0,418).

Viies ja kuues stardiplats kuuluvad Mercedestele: Lewis Hamilton (+0,684) ja George Russell (+0,687). Hamiltoni jaoks on lõppev hooaeg seega esimene, kus ta jäi esimest korda karjääri jooksul parima stardikohata.

Tipptiimide kannul pääsesid esikümnesse kaks McLarenit. Seitsmes oli Lando Norris (+0,945), kümnes Daniel Ricciardo (+1,221). Kaheksandalt kohalt alustab Esteban Ocon (Alpine, +1,006) ja oma viimasele Grand Prixile F1-s stardib üheksandalt kohalt Sebastian Vettel (Aston Martin, +1,137).

Verstappeni jaoks on tegu ajalooliselt eduka hooajaga, sest ta on võitnud rekordilised 14 etappi. Abu Dhabis on tal võimalik püüda ka 15. võitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles