BLOGI ⟩ Inglismaa alustas MMi 6:2 purustustööga

Postimees Sport
Copy
Inglased tähistamas väravat.
Inglased tähistamas väravat. Foto: PETER CZIBORRA

Inglismaa jalgpallikoondise jaoks algas tänavune MM vaat, et parimal võimalikul moel, kui B-grupi avamängus purustati Iraani koguni 6:2.

Aeglaselt alanud kohtumise esimene tähelepanuväärne sündmus juhtus 8. minutil, kui Iraani koondise väravavaht Alireza Beiranvandi põrkas palli klaarides kokku oma kaitsjaga. Kokkupõrge oli nõnda tõsine, et lõi puurilukul nina kõveraks ja vere lahti. Pärast ligemale kümneminutilist tohterdust üritas ta küll mängu jätkata, et kärmelt sai selgeks, et see pole siiski võimalik. Tema asemel sekkus Iraani poolelt Hossein Hosseini.

Mängusündmuste ahela esimene lüli pandi paika aga 32. minutil, kui Harry Maguire saatis nurgalöögist tulnud palli raginaga latti. Sellega oli foon loodud ning kui kolm minutit hiljem saadeti Iraani kasti järjekordne tsenderdus oli värav juba tõsiasi: Iraani kaitsjaga kontaktis olles saatis mänguvahendi oskuslikult võrku 19-aastane Jude Bellingham. Temast nooremana on MMil inglaste eest skoorinud vaid Michael Owen.

Inglismaa teine värav sündis 43. minutil kui Maguire jätkas nurgalöögist tulnud palli Bukayo Sakale, kes karistusala keskel vabaks jäänuna olukorra külmavereliselt ära kasutas. 

Enne riietusruumi siirdumist lõid inglased ka kolmanda: Kane'i põlvekõrguse tsenderduse lükkas korkidega võrku Raheem Sterling.

Teisel poolajal jätkasid inglased sealt, kust pooleli jäid. Neljas värav kirjutati Saka nimele, kes kasti jõudnuna passiivsete Iraani kaitsjate ees trikitas-konksutas ning seejärel palli tagumisse nurka saatis. 

Pärast seda, 65. minutil, lõi Iraan mõneti ootamatult ühe tagasi. Pärast audisisseviset jäid nad Inglismaa ründekolmandikule palli lükkama. Asi tundus juba lootusetu, kuid Moharrami lükkas seejärel palli keskele Gholizadehile, kes leidis omakorda hästi ajastatud sööduga kasti spurtinud Mehdi Taremi. Porto ründaja virutaski ühe puutega mänguvahendi lati põrkest väravasse.

71. minutil sahises aga taas Iraani väravavõrk: Kane söötis palli äsja vahetusest sekkunud Marcus Rashfordile, kes võttis oma mängu esimese puutega palli omaks, sättis selle seejärel vasaku jala peale ja saatis kolmanda puutega võrku. Tolleks hetkeks oli inglane jõudnud väljakul viibida täpselt 49 sekundit.

Kuuendat korda sahises Iraani võrk 89. minutil, kui Jack Grealish viie meetri pealt sisuliselt tühja lükkas. Tegelikult tuleks tabamus kanda Callum Wilsoni nimele, kes Iraani kaitsjate eest jooksu pani ja õigel hetkel palli lihtsalt keskele lükkas.

Sellega aga asjad ei piirdunud, sest mängu 90+9. minutil teenis Iraan veel penalti. Patustajaks siis John Stones, kes trahvilöögi olukorras Pouraliganjit särgist kinni hoidis. Lööma asunud Taremi ei eksinud, tehes seeläbi lõppskooriks 2:6 Iraani poolt vaadatuna.

Lisaks Inglismaale ja Iraanile kuuluvad B-alagruppi veel USA ja Wales, kes peavad oma avavooru kohtumise esmaspäeva õhtul.

Standings provided by Sofascore

Pikemalt saab kohtumise käekäiguga tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

Inglismaa on sel aastal käinud väljakul kaheksa korda. Võidetud on Šveitsi ja Elevandiluurannikut, ülejäänud lahingud on kas kaotatud või viigistatud. Viimati võitis Inglismaa 29. märtsil.

Sealjuures saadi Rahvuste liigas kaks korda sugeda Ungarilt, kes on küll tugev jalgpalliriik, aga ei midagi erilist. Kui võõrsil kaotasid inglased 0:1, siis kodus tervelt 0:4.

Iraan on tänavu pidanud samuti kaheksa mängu, millest on kaotatud vaid kaks: 0:2 Lõuna-Koreale ja 1:2 Alžeeriale. Septembris alistati 1:0 Uruguay ja tehti 1:1 viik Senegaliga, kes mõlemad mängivad MMil. Ülejäänud võidud on tulnud aga nõrgukeste vastu.

Meeskondade koosseisud:

Inglismaa:

Väravavahid: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle United), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Kaitsjad: Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Eric Dier (Tottenham Hotspur), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Poolkaitsjad: Jude Bellingham (Dortmundi Borussia), Mason Mount (Chelsea), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham United), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City)

Ründajad: James Maddison (Leicester City), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle United), Marcus Rashford (Manchester United)

Iraan:

Väravavahid: Alireza Beiranvand (Persepolis), Payam Niazmand (Sepahan), Amir Abedzadeh (Ponferradina), Hossein Hosseini (Esteghlal)

Kaitsjad: Sadegh Moharrami (Zagrebi Dinamo), Ehsan Hajsafi (Ateena AEK), Shojae Khalilzadeh (Al Ahli), Milad Mohammadi (Ateena AEK), Morteza Pouraliganji (Persepolis), Hossein Kanaanizadegan (Al Ahli), Majid Hosseini (Kayserispor), Abolfazl Jalali (Esteghlal), Ramin Rezaeian (Sepahan), Rouzbeh Cheshmi (Esteghlal)

Poolkaitsjad: Saeid Ezatolahi (Vejle), Vahid Amiri (Persepolis), Saman Ghoddos (Brentford), Ahmad Nourollahi (Shabab Al Ahli), Ali Karimi (Kayserispor), Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord), Mehdi Torabi (Persepolis), Ali Gholizadeh (Charleroi)

Ründajad: Mehdi Taremi (Porto), Karim Ansarifard (Omonia), Sardar Azmoun (Leverkuseni Bayer)

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ei. Paistab, et ründav poolkaitsja James Maddison ei saa põlvehäda tõttu inglasi aidata. Väidetavalt pole Leicester Citys klubileiba teeniv pallur teinud koondisega Kataris kaasa ühtegi täismahus trenni. Kindlasti jääb kohtumisest eemale paremkaitsja Kyle Walker, kes taastub reielõikusest.

Iraani poolt on küsitav nende ilmselt suurima staari Sardar Azmouni osalemine. Saksamaa kõrgliigas Leverkuseni Bayeris mängiv ründaja pole mänginud alates oktoobri algusest, kui tegi liiga säärelihasele.

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles