BLOGI ⟩ Ballon d'Ori poeg viis USA ette, ent Bale aitas kavalusega Walesi ikkagi viigini

Postimees Sport
Copy
Gareth Bale tähistamas USA võrku löödud väravat.
Gareth Bale tähistamas USA võrku löödud väravat. Foto: Twitter @FIFAWorldCup

Jalgpalli MMi teisele võistluspäevale panid punkti Wales ja USA, kes tegid omavahel 1:1 viigi.

Kohtumise avapoolaeg oli pea täielikult USA kontrolli all ning esimesed ärevad hetked Walesi värava all juhtusid juba 9. minutil, mil halvimast päästsid neid vaid väravavaht Wayne Hennessey ja post.

Kõigepealt suunas keskkaitsja Joe Rodon tsenderdust peaga klaarides palli õnnetult oma värava suunas, kuid seda siiski täpselt oma puuriluku peale, kes «ürituse» tõrjus. Seejärel liikus pall teisele äärele, kust see tagasi kasti saadeti. Mänguvahendit läks ründama Joshua Sargent, kelle pealöök raksatas aga ette posti.

36. minutil ei päästnud aga kollkipper ega väravapostid waleslasi. USA tuli kolme-nelja sööduga kaitsest kiiresti üle rünnakule. Keskringis palli saanud Christian Pulisic asus purjetama ja andis õigeaegse söödu Timothy Weah'ile, kes väravavahiga silmitsi pääses ja varbaga palli Hennesseyst mööda lükkas.

Timothy Weah skoori avamas.
Timothy Weah skoori avamas. Foto: Hannah Mckay/Reuters/Scanpix

Olgu siinkohal ka öeldud, et Weah on legendaarse Libeeria ründaja, 1995. aasta Ballon d'Ori võitja George Weah'i poeg, kuid esindab USAd, sest on sündinud New Yorgis. See võimaldas tal maha saada ka saavutusega, milleni vägev paps kunagi ei küündinud: lüüa MMil värav. Seda siis seetõttu, et Libeeria pole kunagi suurturniirile jõudnud.

Teisel poolajal olid meeskonnad kui ümbersündinud. Wales tegutses platsil isukalt ning tabamusele jõuti lähedale juba 64.–65. minutil. Esmalt sai trahvilöögijärgses sahinas nii 9 meetri pealt peaga proovida Ben Davies, kuid USA puurilukk, Karl Jakob Heina kolleeg Matt Turner tõrjus.

Järgnenud nurgalöögist sai omakorda proovida Keiffer Moore, kuid tema kahe-kolme meetri pealt tehtud pealöök lendas paarkümmend sentimeetrit üle värava.

Wales aga ei jätnud jonni ning kümme minutit enne lõppu nende palvetele ka vastati. USA platsikolmandikul audiviske teeninuna mängiti see kiiresti lahti. Aaron Ramsey jooksis kasti ja andis söödu keskele, kus oli Gareth Bale. Walesi superstaar kattis oskuslikult kehaga palli ning mänguvahendit ründama läinud Walker Zimmerman lendas seetõttu ka Bale'ile selgelt jalgadesse. Tulemuseks penalti. 

11-meetri karistuslööki läks lööma mõistagi Bale ise ning vanameister saatis palli jõuga paremasse ülemisse nurka. Puurilukk Turner sai küll näpud vahele, ent löök oli lihtsalt liiga võimas.

Nõnda kohtumine lõppeski, mis tähendab, et nii USA kui ka Wales lähevad teisele mängudevoorule vastu 1 punkti pealt. Inglismaal on B-grupis ette näidata 3, Iraanil 0 silma.

Standings provided by Sofascore

Kohtumise käekäiguga on võimalik pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

USA arvel on sel aastal 12 kohtumist. Suuresti on pusitud oma maailmajao esindajatega, ent rammu on katsutud ka teistega: tasuks 3:0 võit Maroko üle, väravateta viigid Uruguay ja Saudi Araabiaga ning 0:2 kaotus Jaapanile. Ameeriklaste saldo tänavu on viis võitu, neli viiki ja kolm kaotust. Võitude seas pole aga midagi, mis paneks silma särama.

Wales on pidanud üheksa kohtumist, millest on võitnud vaid kaks: märtsis tehti 2:1 säru Austriale, juuni alguses alistati 1:0 Ukraina ja teeniti viimane Euroopale eraldatud MM-pilet.

Viimasest viiest mängust on Wales aga kaotanud tervelt neli ja teinud 1:1 viigi Belgiaga. Nende hoog pole just kõige parem, samas on Hollandi ja Belgia näol mängitud ka maailma tippkoondistega.

Meeskondade koosseisud:

Wales:

Väravavahid: Wayne Hennessey (Nottingham Forest), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Sheffield United)

Kaitsjad: Chris Gunter (Wimbledon), Connor Roberts (Burnley), Joe Rodon (Rennes), Neco Williams (Nottingham Forest), Ben Cabango (Swansea City), Ethan Ampadu (Spezia), Chris Mepham (Bournemouth), Ben Davies (Tottenham Hotspur), Tom Lockyer (Luton Town)

Poolkaitsjad: Jonny Williams (Swindon Town), Joe Morrell (Portsmouth), Matthew Smith (Milton Keynes Dons), Dylan Levitt (Dundee United), Rubin Colwill (Cardiff City), Sorba Thomas (Huddersfield Town), Joe Allen (Swansea City), Aaron Ramsey (Nice), Harry Wilson (Fulham)

Ründajad: Gareth Bale (Los Angeles FC), Daniel James (Fulham), Kieffer Moore (Bournemouth), Brennan Johnson (Nottingham Forest), Mark Harris (Cardiff City)

USA:

Väravavahid: Matt Turner (Arsenal), Sean Johnson (New York City), Ethan Horvath (Luton Town)

Kaitsjad: DeAndre Yedlin (Inter Miami), Walker Zimmerman (Nashville), Aaron Long (New York Red Bulls), Sergino Dest (AC Milan), Joe Scally (Mönchengladbachi Borussia), Cameron Carter-Vickers (Celtic), Antonee Robinson (Fulham), Tim Ream (Fulham), Shaq Moore (Nashville)

Poolkaitsjad: Yunus Musah (Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders), Kellyn Acosta (Los Angeles), Weston McKennie (Juventus), Tyler Adams (Leeds United), Luca de la Torre (Celta Vigo), Johnny Cardoso (Internacional), Brenden Aaronson (Leeds United)

Ründajad: Christian Pulisic (Chelsea), Jordan Morris (Seattle Sounders), Josh Sargent (Norwich City), Jesus Ferreira (Dallas), Giovanni Reyna (Dortmundi Borussia), Timothy Weah (Lille), Haji Wright (Antalyaspor)

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ameeriklased on rõõmsad, sest kaks nende nimekat mängijat on vahetult enne MMi vigastusest tervenenud ja valmis kaasa tegema: nendeks on Torino Juventuse poolkaitsja Weston McKennie ja AC Milani äärekaitsja Sergiño Dest.

Walesi ebajumal Gareth Bale pole küll väidetavalt sada protsenti terve, kuid ilmselt teeb klubileiba just USAs teeniv mees kaasa kogu turniiri, sest Walesi esindamine on talle alati olnud A ja O. Poolkaitsja Joe Allen naases neljapäeval treeningutele, enne mida oli ta kaks kuud hädas reievigastusega.

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles