EELVAADE Kas Korea pop rikub Uruguay vanameistrite viimase tantsu?

Copy
Uruguay vanameistrid Edinson Cavani (vasakul) ja Luis Suarez.
Uruguay vanameistrid Edinson Cavani (vasakul) ja Luis Suarez. Foto: RICARDO MORAES

Jalgpalli MMil on järg jõudnud H-alagruppi kätte, kus esimesena panevad palli mängu Uruguay ja Lõuna-Korea. Kohtumise avavile kõlab 24. novembril kell 15.

Kes on selle mängu soosik?

Uruguay, kuid seda ainult kergelt. Lõuna-Ameerika valiktsoonist MMile pressimine on juba iseenesest korralik väljakutse ning CONMEBOLi kolmandana lõpetanuna tõestasid urugaylased, et nendega tasub Kataris arvestada. 

Samas tuleb tunnustavaid laused kirjutada ka Lõuna-Korea kohta, kelle MMile pääsemine Aasiast polnud praktiliselt kordagi kahtluse all. Seega tegelikkuses on tegemist paraja 50/60 duelliga.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Uruguay koondise puhul on kerged küsimärgid ründaja Edinson Cavani ja kaitsja Ronald Araujo kohal. Esimene neist jäi hüppeliigese vigastuse tõttu kõrvale Valencia kahest viimasest liigamängust, teine pole pärast septembris tehtud kõhulihase operatsiooni samamoodi väljakul käinud ning tema avamängus osalemine on ikkagi kahtluse all.

Samas, MMiks koosseisu nad ikkagi lisati, mis on justkui julgustav märk. Lihtsalt küsimus on siinkohal meeste vormis.

Lõuna-Korea fännidel vajus süda saapasäärde, kui nende suurim (pop/vuti)staar Heung-min Son vigastas oktoobri viimastel päeval vasaku silma ümbrust. Trauma oli lausa sedavõrd tõsine, et vajas kirurgilist sekkumist, ent praeguseks näib vigastus olevat ikkagi paranenud. Lihtsalt turvakaalutlustel võib Son platsile joosta maskiga.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Kuigi Diego Forlan on praeguseks ammuilma karjäärile joone alla tõmmanud, siis teised kaks legendaarset Uruguay ründajat Luis Suarez ja Edinson Cavani on 35 eluaastale vaatamata endiselt rivis, ja mis põhilisemgi, löögihoos. 

Esimene neist on 134 kohtumisega sahistanud vastaste väravavõrku 68, teine 134 kohtumisega 58 puhul, mistap on vanameistrid ka kõige loogilisemad skoorijad. Ent Uruguayl kasvab peale ka noort väge: Liverpooli ründajal Darwin Nunezil on kodumaa eest 13 mänguga kirjas küll «kõigest» 3 tabamust, teavad vutifännid täpselt, kui ohtlik mees ta tegelikult värava ees on. 

Lõuna-Korea vaatab rünnakule tormates ennekõike ühe mehe otsa. Tottenham Hotspuri staar Heung-min Son oli seitsme väravaga valiksarjas nende parim väravakütt ning on vaikselt aga kindlalt rühkimas ka riigi ajaloo parimaks skoorijaks (104 mängu, 35 väravat). Sinna, tõsi, on tal veel 23 tabamust minna.

Lisaks Sonil on kahekohaline koondisteväravate arv ette näidata veel Ui-jo Hwangil (49 mängu, 16 väravat) ja Chang-hoon Kwonil (42 mängu, 12 väravat).

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Lõuna-Korea on väga selgelt heale kaitsele ja kontrarünnakutele rõhuv meeskond, seega meeletult väravatesadu neilt oodata ei maksa. Jah, tänavu on nad küll korduvalt 3+ väravat mängudes löönud, kuid seda oma Aasia-riikidega pusides.

Uruguay vastu midagi nõnda lihtsalt ei käi ning tagatipuks on lõunaameeriklastel vastu panna veelgi ohtlikumad ründajad. Ehk taas põhjus, miks ennekõike asjad korras hoida.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Uruguay on tänavu pidanud üheksa kohtumist, millest võitnud koguni seitse. Samas on MMi eel nende hoog veidi raugenud, sest kui veel kevade ja suve alguse poole sakutati nii Tšiilit kui ka Mehhikot, siis juunis tehti 0:0 viik USAga ning septembris kaotati mõneti ootamatult 0:1 Iraanile.

Lõuna-Korea mehed on tänavu jalgpallimurule astunud 16 korda ning tundnud võidurõõmu 11 puhul. Samas, kui triumfid tulevad Moldova, Hong Kongi ja Liibanoni üle, siis palju need õigupoolest ikkagi näitavad?

Vastus: midagi ikka, sest asisematest vastastest õnnestus Lõuna-Koreal suvel alistada ka Tšiili, Egiptus ja Kamerun ning viigistada Paraguay ja Costa Ricaga. Samas, kui juuni alguses kohtuti tõelise hiiu ehk Brasiiliaga, saadi ikkagi 1:5 kolakas.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Tagasi üles