EELVAADE ⟩ Hollandil on küll all võit, ent mitte veenev. Ja Ecuador teab seda

OlyBet
Copy
Virgil Van Dijkil ja Co. oli avamängus Senegali vastu kaitses tegemist küll ja veel.
Virgil Van Dijkil ja Co. oli avamängus Senegali vastu kaitses tegemist küll ja veel. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Scanpix

Jalgpalli MMil on järg jõudnud teise ringi mängude kätte, mis tähendab, et A-alagrupis kohtuvad nüüd omavahel Holland ja Ecuador. Kohtumise avavile kõlab 25. novembril kell 18. 

Kes on selle mängu soosik?

Esmapilgul tahaks ju öelda Holland, ent avamäng Senegali vastu just kõige veenvam polnud. Siiski, Ecuadoristki ei saanud me samamoodi ette täit pilti, kuna oponendid Katarist põrusid lihtsalt igal võimalikul moel. Seega jääme hetkel MMi-eelsetele kaalukaussidele truuks.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Avamängu eel ütles Hollandi peatreener Louis van Gaal, et ründaja Memphis Depay ei alusta Senegali vastu, sest taastub reievigastusest. See vastas tõele, kuid teisel poolajal hollandlaste suurim väravakütt ikkagi sekkus.

Lühidalt: muresid ei näi oranjedel olevat, sest isegi eelmisel nädalal põlvele liiga teinud Denzel Dumfries jooksis avamängus äärel üles-alla nagu noor hirv.

Ecuadori suurimad firmad on seotud nende avamängu sangari Enner Valenciaga, kes samas kohtumises põlvele liiga tegi ja teisel poolajal ka välja vahetati. Mängujärgses intervjuus sõnas ründaja siiski, et on järgmisi mänge silmas pidades lootusrikas.

Häid uudiseid ka. Nagu avamäng kinnitas, siis vahetusest sekkunud Jeremy Sarmiento on ikkagi mänguküps. Samas jäid pingile Robert Arboleda ja Carlos Gruezo, kuid see võis olla tingitud ka meeste hoidmisest, arvestades kui kontrolli all too kohtumine Ecuadori jaoks ikkagi oli.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Kuigi tänavuse aastanumbri sees on Ecuadoril väravatelöömisega olnud pigem halvasti, siis MMi avamäng Katari vastu tõestas, et üks hea väravaninaga mees neil siiski on. Jutt käib mõistagi Enner Valenciast, kes kostitas võõrustajad kahe tabamusega.

Seda, et tegemist polnud pelgalt juhusega, tõestab ka fakt, et Türgi kõrgliigas on ta Istanbuli Fenerbahçe eest tänavu 12 mänguga löönud 13 väravat. 

Kui kaptenil juhtub olema aga halb päev, saab Ecuador alati vaadata ka teise tipuründaja Michael Estrada otsa, kes oli kuue väravaga valiksarjas nende parim skoorija. 

Holland on pigem ühtlane võistkond, kel väravalöömises siiski samamoodi üks kindel staar: jutt siis Memphis Depayst, kes vigastusest hoolimata avamängus ka vahetuses sekkus.

Sel aastal on väga heas hoos olnud ka ääreründaja Steven Bergwijn – tema arvel on viis väravat, sealhulgas on ta sahistanud nii Taani, Saksamaa kui ka Belgia võrku – ning mõistagi Cody Gakpo. Seda küll Hollandi kõrgliigas, ent nagu näha, siis Senegali vastu sellest piisas.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Kui avamängude põhjal üldse mingeid järeldusi teha, siis seda, et hollandlased võivad samaaegselt anda nii filigraanse väravasöödu kui ahhetamapaneva valesöödu. Ühesõnaga, uskuge meid, see kohtumine ei tule ilus, kuid siin juhtub nii mõndagi.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Kohtumises Senegaliga ei tundnud hollandlased 83 minutit isegi värava lõhna, kuniks hea väravaninaga Cody Gakpo tegi õigeaegse jooksu Frankie de Jong tsenderduse peale ja ära lõi. Ühest küljest ongi see hea koondise märk – võidetakse ka kehval päeval – kuid teisalt... nõnda ikkagi MMil kaugele ei purjeta.

Eriti suureks murekohaks on hollandlaste jaoks seesamune de Jong, kes kanti protokolli küll väravasöödu andjana, kuid tegelikult tegi ta kohtumise jooksul hoopis rohkem valesööte, millest Senegali mehed ridamisi võimalusi teenisid.

Ecuador oli avakohtumises Katari vastu veenev. Mängu domineeriti igas elemendis. Samas, vastas oligi Katar, mis Hollandit silmas pidades just eriline lakmuspaber pole. Üks asi on keskväljal survevabalt palli lükata, teine tegutseda siis, kui vastane on kohe seljas. Selliseid näiteid on meil Eestiski paraku lademeis võtta.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles