EELVAADE Algab Messi jaht maailmameistritiitlile

OlyBet
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: AMR ALFIKY/REUTERS/SCANPIX

Argentiinlased loodavad, et nende 36 aastat kestnud ootus saab tänavu lõpu ning nende jalgpallikoondis kroonitakse taas maailmameistriks. Katari MMi üks soosikuid alustab oma turniiri 22. novembril kell 12 Saudi Araabia vastu.

Kes on selle mängu soosik?

Kui paljud peavad Argentinat suurimaks tiitlisoosikuks, siis Saudi Araabia peaks aga olema Katari järel kõige nõrgem tiim. Vist on ammendav vastus...

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ei. Argentina tahtis Kataris kasutada ründajat Nicolás Gonzálezit, aga tema sai 17. novembril vigastada ning klubileiba Itaalia kõrgliigas teeniva kesktormaja MM-unistus purunes kildudeks, sest ta ei osale üheski mängus. Fiorentina mehe asemele võeti rahvusesindusse Ángel Correa. Vigastuse tõttu pole Kataris ka ründajat Joaquin Correat, kelle asemel on pundis Thiago Almada.

Enne MMi on vigastustega maadelnud nii keskkaitsja Cristian Romero kui ka edurivimehed Paulo Dybala ja Alejandro Gómez. Samas pole nende traumad midagi liiga tõsist, kuid tekib küsimus, kas peatreener Lionel Scaloni soovib nende tervisega kehviku vastu riskida.

Saudi Araabial on vigastustega kõik korras. Viimane terveneja oli kapten Salman Al-Faraj, kes seljatas õlatrauma.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Argentina puhul ei saa me üle ega ümber nende suurimast staarist Lionel Messist. 165 koondisemänguga on edurivimees saanud kirja tervelt 91 tabamust ning tänavu on kuue kohtumisega tulnud kümme väravat, millest pooled kõmmutas ajaloo üks paremaid jalgpallureid Eesti võrku.

MM-valiksarjas oli väga heas hoos ründaja Lautaro Martínez, kes lõi koos Messiga seitse väravat.

Ehkki Saudi Araabia jääb kõikide märkide järgi selles kohtumises kuivale, siis MM-valiksarja põhjal võiksid kõige ohtlikumad olla Saleh Al-Shehri ja Salem Al-Dawsari.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist, sest Argentina kvaliteet on Saudi Araabiast lihtsalt nii-nii palju parem.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Argentina on sel aastal oma üheksast mängust võitnud tervelt kaheksa. Palju on mängitud selgelt nõrgematega, samas tehti 3:0 säru valitsevale Euroopa meistrile Itaaliale, kelle unistuse MMist lõpetas muidugi kaotus Põhja-Makedooniale...

Saudi Araabia on pidanud suisa 14 kohtumist. Võidetud on neli, kaotatud neli ja viigistatud kuus mängu. Märgiline on aga see, et Saudi Araabia pole tänavu kordagi löönud ühes kohtumises vähemalt kaks väravat. 

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles