EELVAADE Must hobune Taani teeb avangu autsaideri vastu

OlyBet
Copy
Taani on meeskond suure algustähega: kõik teavad oma rolli ning täidavad seda suurepäraselt.
Taani on meeskond suure algustähega: kõik teavad oma rolli ning täidavad seda suurepäraselt. Foto: Liselotte Sabroe/EPA/Scanpix

Taani on paljude jalgpallisõprade jaoks MMi üks musti hobuseid. Sümpaatselt mängivad skandinaavlased alustavad turniiri 22. novembril kell 15 Tuneesia vastu.

Kes on selle mängu soosik?

Tuneesia võimekus Euroopa tugevate koondiste vastu on küll üpris selgusetu, sest viimati kohtusid põhja-aafriklased Vana Maailma heal tasemel rahvusesindusega üle kolme aasta tagasi, mil alistati 2:1 Horvaatia, aga favoriit on Taani ning seda kindlalt. On ju tegemist Euroopa ühe parema võistkonnaga!

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Taanlaste osas on ainus küsimärk keskkaitsja Andreas Christensen, kes vigastas eelmisel kuul hüppeliigest.

Tuneesial probleeme pole.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Taani eest on viimasel ajal kõige paremat resultatiivsust näidanud ääreründaja Andreas Skov Olsen, kes oli heas hoos nii MM-valiksarjas kui ka eelmises Rahvuste liiga tsüklis. 

Tuneesia poolt on raske kedagi eraldi välja tuua, ent Wahbi Khazri võib välja hõigata küll: tegemist on individuaalsete oskuste poolest koondise parima mehega, kes on löönud rahvusesinduses rohkem väravaid kui keegi teine Tuneesia MM-koondises.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Midagi vahepealset. Taani on ründav meeskond, aga kui suudetakse eduseis haarata, siis pole mängu kontrollimine nende jaoks keeruline. Minna võiks umbes nii: Taani lööb värava või kaks ning suretab siis mängu välja. Tuneesial pole piisavalt kvaliteeti, et skandinaavlasi surve alla panna.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Taani on väljakul käinud kaheksa korda ning saldoks on viis võitu ja kolm kaotust. Sealjuures tehti kaks korda selg prügiseks valitseval maailmameistril Prantsusmaal, kellega kuulutakse Kataris ühte alagruppi.

Tuneesia on pidanud 13 kohtumist. Saadud on seitse võitu, neli kaotust ja kaks viiki ehk seis pole kehv. Aga seda, kui kaugel on Tuneesia maailma tipust, näitas hästi viimane mäng enne MMi: Brasiilia klohmis neid 5:1.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles