Lewandowski tahab MMidel punni pealt saada

OlyBet
Copy
Robert Lewandowski on maailma üks paremaid ründajaid, aga MMil pole ta seni väravat löönud. Tõsi, ta on osalenud ka vaid kolmes kohtumises.
Robert Lewandowski on maailma üks paremaid ründajaid, aga MMil pole ta seni väravat löönud. Tõsi, ta on osalenud ka vaid kolmes kohtumises. Foto: Imago/Newspix/Scanpix

Kui Lionel Messi jahib Kataris Argentinaga oma esimest maailmameistritiitlit, siis Poola täht Robert Lewandowski esimest MM-väravat. See võimalus avaneb 22. novembril, kui kell 18 algavas lahingus kohtub Poola Mehhikoga.

Kes on selle mängu soosik?

Raske öelda. Pigem on tegemist võrdsete duelliga. Poola on üldiselt võistkond, kes ei paista suurturniiridel millegagi silma. Mehhiko jaoks pole MMi alagrupist edasisaamine üldiselt mingi probleem, aga Katari sõitnud koondis on nende viimaste suurturniiride kõige kehvem, leiavad kohalikud. Lõhnab võitlusliku 1:1 viigi järele.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Katari sõitnud meestest pole kellelgi probleeme. Muide, Poola tahtis MMile kaasata väravavahti Bartłomiej Drągowskist, aga ta sai vaid üheksa päeva enne kodumaa avamängu vigastada.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Poolale mõeldes kerkib huulile vaid üks nimi: Lewandowski. Ta on maailma üks paremaid ründajaid, kes on koondise eest saanud 134 kohtumisega kirja 76 väravat. Paha mees pole ka Krzysztof Piątek, kes on viimase kümne koondisemänguga löönud neli väravat.

Mehhiko poolt võiks kõige teravam olla Alexis Vega. 24-aastane edurivimees on enne MMi olnud heas hoos, sest löönud Mehhiko viimasest seitsmest väravast kolm ja sahistanud võrku kolmes järjestikuses matšis.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Kinnist, sest kõikide märkide järgi otsustab just see kohtumine edasipääseja ehk mängus on väga palju. Saudi Araabiat peaksid mõlemad hõlpsalt võitma, Argentinale aga kindlalt kaotama.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Poola on oma üheksast mängust võitnud neli, kaotanud kolm ja viigistanud kaks. Võidetud on Walesi, Rootsit ja Tšiilit, kellest kahte viimast Kataris pole. Vähemalt minnakse MMile võiduseeria pealt, sest kaks viimast kohtumist on võidetud.

Mehhiko on pidanud tervelt 17 mängu. Kuigi neist on kaotatud vaid neli, siis võitude hulgast leiame näiteks Panama, Jamaica ja El Salvadori. Kõik toredad jalgpalliriigid, aga tugevusega nad ei hiilga.

Tõsi, Mehhiko on tänavu saanud vaid ühe selge kaotuse, kui Uruguayle jäädi alla 0:3. Viimases MMi eelses kontrollmängus kaotati 1:2 Rootsile, nädal enne võideti Iraaki 4:0.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles