EELVAADE Prantsusmaa võimalused: käsi kullas või seesamunegi mullas (1)

OlyBet
Copy
Kylian Mbappé (paremal) ja Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps.
Kylian Mbappé (paremal) ja Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/Scanpix

Valitsev jalgpalli maailmameister Prantsusmaa alustab MMi 22. novembril kell 21 startiva lahinguga Austraalia vastu. Vigastustest räsitud Gallia kukkede koondisest rääkides ütlevad eksperdid, et on vaid kaks valikut: nad kas võidavad turniiri või piirduvad alagrupifaasiga.

Kes on selle mängu soosik?

Prantsusmaa. Vigastustest hoolimata jagub neil tippkvaliteeti ning Austraalia peaks MMil kuuluma kehvikute hulka.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Prantsusmaa sai päev enne MMi avamängu teada, et nende ründetuus Karim Benzema Kataris väljakule ei jookse. Sellest on kahju, sest valiti ju kesktormaja tänavu maailma parimaks jalgpalluriks.

Paar päeva varem lõppes edurivimehe Christopher Nkunku unistus Kataris mängida kokkupõrkega koondisekaaslase Eduardo Camavingaga, kellega võideldi trennis palli pärast.

Poolkaitsjad Paul Pogba ja N'Golo Kante, kelle suurepärast koostööd peeti neli aastat tagasi sündinud tiitlivõidu üheks olulisemaks lüliks, jäävad seekord samuti eemale.

Austraalia vastu ei osale ilmselt keskkaitsja Raphaël Varane, kelle puhul pole välistatud, et ta jääbki Kataris pealtvaatajaks.

Kängurumaa meeste hulgas on kõige suurem küsimärk ääreründaja Martin Boyle, kes vigastas eelmisel kuul põlve. Kui Boyle ei saa koondist Kataris aidata, võetakse tema asemel punti Marco Tilio, kes lennutati just sellepärast Dohasse.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

MM-valiksarja, 2022. aasta sõpruskohtumiste ja Rahvuste liiga viimase tsükli kohtumiste peale lõi prantslastest kõige rohkem väravaid Kylian Mbappé: 13. Tema kõrval võiks särada Olivier Giroud, kellega klappis koostöö neli aastat tagasi küll väga hästi.

Austraalial on MM-koondises vaid üks mängija, kel koondiseväravaid rohkem kui kahekohalise arvu jagu: Matthew Leckie kontol on 13 tabamust 73 kohtumisega. Valiksarjas oli nende parim väravakütt Jamie Maclaren.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist, sest Prantsusmaa peaks Austraaliast peajagu üle olema. Austraalia võib kasvõi bussi parkida, aga neil pole piisavalt kvaliteeti, et see prantslasi eriti pidurdaks.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Prantsusmaa on pidanud kaheksa kohtumist. Tulemused tekitavad aga muret, sest võidetud on ainult Austriat, Elevandiluurannikut ja Lõuna-Aafrika Vabariiki, kellest ükski pole märkimisväärselt tugev. Kaotuste hulgas on allajäämised Taanile ja Horvaatiale, kes on küll väga heal tasemel, aga ei kuulu vutimaailma raskekaallaste hulka.

Austraalial on sel aastal mänge üheksa. Kuus võitu, kaks kaotust ja üks viik on küll tubli saldo, aga ükski võit ei tekita tunnet, et Austraalia jätab MMil endast hea mulje.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles