Inglismaa täht pidas rekordeid purustanud mängus lubadust

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jack Grealish väravat tähistamas.
Jack Grealish väravat tähistamas. Foto: Hassan Ammar/AP Photo/Scanpix

Inglismaa ja Manchester City poolkaitsja Jack Grealish täitis mängus Iraaniga lubaduse, mille andis 11-aastasele fännile.

Veidi aega tagasi sai Grealish kirja 11-aastaselt fännilt, kel nimeks Finlay. Laste tserebraalparalüüsi tõttu on ta puuetega, kuid seda suurem on tema armastus jalgpalli vastu. Püsiva kesknärvisüsteemi kahjustusega on ka Grealishi õde, mistõttu leidsid noor vutifänn ja Manchester City staar kiirelt ühise keele.

Pärast kirjavahetust otsustas Grealish oma fänni üllatada ning sai temaga kokku. Ta andis talle lubaduse, et kui järgmisel korral värava lööb, tähistab seda täpselt selliselt, nagu Finlay soovib. Nii lepiti koos väravatähistus kokku ning sõnapidajamehena täitis Grealish täna oma lubaduse.

Grealish värav, mis tegi seisuks 6:1, oli omamoodi ajalooline. Nimelt eelnes sellele 35 söötu, mis tähistab MMi rekordit.

Ent rekordeid sündis selles mängus veel, sest iraanlane Mehdi Taremi lõi 6:2 seisuks teinud värava 90+13. minutil, mis tähistab MMide kõige hilisemat tabamust. Varasem rekord oli Neymari nelja aasta tagune 90+7. minuti värav Costa Ricale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles