BLOGI ⟩ Argentina virutas Saudi Araabia võrku neli palli, kuid kaotas!

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi avas küll mänguskoori, kuid võiduni Argentinat tüürida ei suutnud.
Lionel Messi avas küll mänguskoori, kuid võiduni Argentinat tüürida ei suutnud. Foto: Dylan Martinez

Jalgpalli MMil lõhati esimene üllatuspomm, kui Saudi Araabia alistas C-alagrupi avamatšis 2:1 Argentina. 

Kohtumine algas Argentina jaoks tegelikult parimal võimalikul moel. Juba kuuendal minutil teenisid nad nurgalöögi, mille kaitsmisel olid saudid liiga agarad. Kuigi väljakukohtunik seda ei märganud, siis VARil ei jäänud Leandro Paredese särgi küljes rippunud käed märkamata ning penalti oli tõsiasi.

Lööma asus ei keegi muu kui Lionel Messi, kes pea külmana hoidis, väravavahi hüppe ära ootas ja 9. minutil mänguskoori avas!

Nõnda sai temast alles viies mängija, kes skoori teinud neljal erineval MM-finaalturniiril.

22. minutil sahises saudide väravavõrk taas – süüdlaseks Messi – kuid eelnevast olukorrast fikseeriti ikkagi napp suluseis. Sama stsenaarium kordus ka 28. minutil – Lautaro Martinez saatis palli võrku, kuid seda suluseisust – ja 34. minutil – taas L. Martinez ja taas suluseis. Ilmestamaks, kui napp üks neist oli, siis...

Saudide kõrge kaitseliini poolt püsti pandud suluseisulõks töötas oivaliselt, sest avapoolaja lõpuks olid argentiinlased jooksnud koguni seitsmel korral suluseisu. Võrdluseks, 2018. aastal fikseeriti neile kogu turniiri peale kõigest kuus liinirikkumist!

Rünnakul oli olukord aga teistsugune. Kuivõrd saudid ei teinud esimesel poolajal ühtegi pealelööki, jõudsid statistikagurud juba välja raalida, et MMide ajaloos on ainult üks meeskond jäänud löögituks ka kogu matši ulatuses: 1990. aastal Costa Rica kohtumises Brasiiliaga. 

Ajalugu aga ei kordunud, sest 48. minutil võitsid saudid keskväljal Messit markeerides palli ja panid selle ette. Mänguvahendile jooksis järele Saleh Al Shehri, kes kasti jõudnuna selle keskkaitsja Christian Romero jala alt võrku virutas! Väravavaht Emiliano Martinez küll üritas löögile järele sirutuda, ent tulutult.

Viis minutit hiljem sahises argentiinlaste väravavõrk taas, sel korral oli süüdlaseks Salem Al Dawsari, kes vasakul äärel palli sai, Argentina kaitsjad ette võttis ning kasti joonele jõudnuna palli oivaliselt tagumisse nurka saatis. Tõeline mammu, nagu spordiplatsidel ikka öeldakse. 

Pärast seda läks Argentina leeris lahti paanika ning kuigi peatreener Lionel Scaloni üritas vahetustega asja päästa, siis sihile turniiri suurfavoriidid enam ei jõudnudki. Saudid kannatasid kaitses kollaseid kaarte noppides lõpuni ära ning lõpetasid Argentina 36-mängulise kaotusteta seeria.

Lihtsalt, et ilmestada veel Saudi Araabia tabamusi, siis nad tegidki mängu jooksul kõigest kolm lööki ning nende «eeldatud väravate» näit oli 0,14.

Lisaks Saudi Araabiale ja Argentinale kuuluvad C-alagruppi veel ka Mehhiko ja Poola, kes lähevad vastamisi õhtuses kohtumises.

Standings provided by Sofascore

Kohtumise käekäiguga on võimalik pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

Argentina on sel aastal oma üheksast mängust võitnud tervelt kaheksa. Palju on mängitud selgelt nõrgematega, samas tehti 3:0 säru valitsevale Euroopa meistrile Itaaliale, kelle unistuse MMist lõpetas muidugi kaotus Põhja-Makedooniale...

Saudi Araabia on pidanud suisa 14 kohtumist. Võidetud on neli, kaotatud neli ja viigistatud kuus mängu. Märgiline on aga see, et Saudi Araabia pole tänavu kordagi löönud ühes kohtumises vähemalt kaks väravat.

Meeskondade koosseisud MMiks:

Väravavahid: Emiliano Martinez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Villarreal).

Kaitsjad: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atletico Madrid), German Pezzella (Real Betis), Cristian Romero (Tottenham Hotspur), Nicolas Otamendi (Lissaboni Benfica), Lisandro Martinez (Manchester United), Juan Foyth (Villarreal), Nicolas Tagliafico (Lyon), Marcos Acuna (Sevilla).

Poolkaitsjad: Leandro Paredes (Juventus), Guido Rodriguez (Real Betis), Enzo Fernandez (Lissaboni Benfica), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Exequiel Palacios (Leverkuseni Bayer), Alejandro Gomez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton & Hove).

Ründajad: Paulo Dybala (AS Roma), Lionel Messi (PSG), Angel Di Maria (Juventus), Thiago Almada (Atlanta United), Angel Correa (Atletico Madrid), Lautaro Martinez (Milano Inter), Julian Alvarez (Manchester City).

Saudi Araabia:

Väravavahid: Mohammed Al-Owais (Al-Hilal), Mohammed Al Rubaie (Al-Ahli), Nawaf Al-Aqidi (Al-Nassr).

Kaitsjad: Yasser Al-Shahrani (Al-Hilal), Mohammed Al-Breik (Al-Hilal), Ali Al-Bulaihi (Al-Hilal), Sultan Al-Ghanam (Al-Nassr), Saud Abdulhamid (Al-Hilal), Abdulelah Al-Amri (Al-Nassr), Hassan Tambakti (Al-Shabab), Abdullah Madu (Al-Nassr).

Poolkaitsjad: Salman Al-Faraj (Al-Hilal), Salem Al-Dawsari (Al-Hilal), Nawaf Al-Abed (Al-Shabab), Abdullah Otayf (Al-Hilal), Hattan Bahebri (Al-Shabab), Mohamed Kanno (Al-Hilal), Abdulellah Al-Malki (Al-Hilal), Sami Al-Najei (Al-Nassr), Ali Al-Hassan (Al-Nassr), Nasser Al-Dawsari (Al-Hilal), Abdulrahman Al-Aboud (Al-Ittihad), Riyadh Sharahili (Abha).

Ründajad: Firas Al-Buraikan (Al-Fateh), Saleh Al-Shehri (Al-Hilal), Haitham Asiri (Al-Hilal).

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ei. Argentina tahtis Kataris kasutada ründajat Nicolás Gonzálezit, aga tema sai 17. novembril vigastada ning klubileiba Itaalia kõrgliigas teeniva kesktormaja MM-unistus purunes kildudeks, sest ta ei osale üheski mängus. Fiorentina mehe asemele võeti rahvusesindusse Ángel Correa. Vigastuse tõttu pole Kataris ka ründajat Joaquin Correat, kelle asemel on pundis Thiago Almada.

Enne MMi on vigastustega maadelnud nii keskkaitsja Cristian Romero kui ka edurivimehed Paulo Dybala ja Alejandro Gómez. Samas pole nende traumad midagi liiga tõsist, kuid tekib küsimus, kas peatreener Lionel Scaloni soovib nende tervisega kehviku vastu riskida.

Saudi Araabial on vigastustega kõik korras. Viimane terveneja oli kapten Salman Al-Faraj, kes seljatas õlatrauma.

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles