BLOGI ⟩ Taani susis, pusis, lõi posti ja suluseisust värava, ent pidi ikkagi leppima viigiga

Postimees Sport
Copy
Andreas Skov Olsen saatis küll korra palli võrku, kuid seda suluseisust.
Andreas Skov Olsen saatis küll korra palli võrku, kuid seda suluseisust. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMi D-alagrupi avamängus väravaid ei nähtud, sest Taani ja Tuneesia tegid omavahel 0:0 viigi.

Kuigi mängus väravaid ei löödud, siis põnevust pakkus Education City nime kandnud staadionil toimunud vutikohtumine küllaga.

Rohkete (keskvälja)duellidega vürtsitatud mängus oli Tuneesia tegelikult see, kes esimesena väravavõrku sahistas. 23. minutil pääses Issam Jebali keskväljalt jooksma ning pikalt palli vedades lükkas ta selle varbaga ka taanlaste puurilukust Kasper Schmeichelist mööda. Skoor siiski ei muutunud, sest tuneeslasele fikseeriti takkajärele suluseis.

43. minutil kohtusid Jebali ja Schmeichel taas, kuid siis jäi peale juba kollkipper, kes Tuneesia ründaja kastist tehtud löögi tõrjus. Tõsi, tagantjärele võinuks olukorras fikseerida ka suluseis, kuid kuna võrk ei sahisenud, siis VAR ka ei sekkunud.

Teisel poolajal hakkasid ohtlikumaks muutuma ka Taani rünnakud ning 55. minutil jõudsid nad ka sihile. Andreas Skov Olsen oli see, kes palli võrku saatis, kuid rõõmustamist ei järgnenud, sest ülesehitus-faasis oli Mikkel Damsgaard olnud suluseisus.

Seejärel tekkis taanlastel veel ridamisi võimalusi, kuid Tuneesia puurivaht Aymen Dahmen tõrjus järjepanu nii Kasper Dolbergi lähi- kui ka Christian Erikseni kauglöögi. 

70. minutil jäi samas Dahmenigi võimetuks, kui Andreas Christensenil õnnestus jätkata Erikseni antud nurgalööki. Värava ees, kõigest meetri-kahe peal lahtiseks jäänud palli läks sukeldudes ründama Andreas Cornelius. Taanlane aga ei tabanud korralikult peaga palli, saates selle Tuneesia posti!

Mängu viimastel minutitel sai Taani juba päris marulise surve Tuneesiale peale, kuid väravani nad siiski ei jõudnud. Küll jättis soovida nende enda lõpetamine või teenis päevaraha välja Tuneesia kollkipper Dahmeni.

Lisaks Taanile ja Tuneesiale kuuluvad D-alagruppi veel Prantsusmaa ja Austraalia, kes avavad oma turniiri täna õhtul.

Standings provided by Sofascore

Kohtumise käekäiguga on võimalik pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

Taani on väljakul käinud kaheksa korda ning saldoks on viis võitu ja kolm kaotust. Sealjuures tehti kaks korda selg prügiseks valitseval maailmameistril Prantsusmaal, kellega kuulutakse Kataris ühte alagruppi.

Tuneesia on pidanud 13 kohtumist. Saadud on seitse võitu, neli kaotust ja kaks viiki ehk seis pole kehv. Aga seda, kui kaugel on Tuneesia maailma tipust, näitas hästi viimane mäng enne MMi: Brasiilia klohmis neid 5:1.

Meeskondade koosseisud MMiks:

Taani:

Väravavahid: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Berliini Hertha), Frederik Rönnow (Berliini Union)

Kaitsjad: Daniel Wass (Bröndby), Rasmus Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona), Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray), Alexander Bah (Benfica)

Poolkaitsjad: Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nörgaard (Brentford)

Ründajad: Mikkel Damsgaard (Brentford), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jesper Lindström (Frankfurdi Eintracht), Martin Braithwaite (Silkeborg), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (Wolfsburg), Andreas Cornelius (FC Kopenhagen), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Robert Skov (Hoffenheim)

Tuneesia:

Väravavahid: Aymen Mathlouthi (Etoile du Sahel), Aymen Dahmen (CS Sfaxien), Bechir Ben Said (US Monastir), Mouez Hassen (Club Africain)

Kaitsjad: Bilel Ifa (Kuwait SC), Montassar Talbi (Lorient), Nader Ghandri (Club Africain), Ali Maaloul (Al Ahly), Mohamed Dräger (Luzern), Ali Abdi (Caen), Dylan Bronn (Salernitana), Yassine Meriah (Esperance de Tunis), Wajdi Kechrida (Atromitos)

Poolkaitsjad: Anis Ben Slimane (Bröndby), Ghailene Chaalali (Esperence de Tunis), Hannibal Mejbri (Birmingham City), Ferjani Sassi (Al-Duhail), Aissa Laidouni (Ferencvaros), Ellyes Skhiri (Köln), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance de Tunis)

Ründajad: Seifeddine Jaziri (Zamalek), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Naim Sliti (Al-Ettifaq), Issam Jebali (OB), Wahbi Khazri (Montpellier), Youssef Msakni (Al-Arabi)

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Taanlastel on ainus küsimärk keskkaitsja Andreas Christensen, kes vigastas eelmisel kuul hüppeliigest.

Tuneesial probleeme pole.

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles