Vikerkaaresärki kandnud ajakirjanikku ei lastud MMil staadionile (5)

Christopher Krutto
Copy
Turvatöötajad Katari MMi. Pilt on illustratiivne.
Turvatöötajad Katari MMi. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

USA jalgpalliajakirjanik Grant Wahl otsustas Katari MMil Hollandi ja Senegali vahelist kohtumist minna vaatama särgiga, millel oli suurelt peal vikerkaarevärvides kujundus. Just sel põhjusel ei tahetud teda staadionile lasta.

Wahl kirjeldas, kuidas turvatöötaja ei lasknud teda sisse ning pidas ta 25 minutiks kinni. «Te peate oma särgi ära vahetama. See pole lubatud,» ütles üks turvameestest talle.

Kusjuures oma blogisse tehtud postituses rõhutas Wahl, et kuigi samasooliste suhted on Kataris ebaseaduslikud, siis FIFA on selgelt öelnud, et vikerkaarelipp on MMil oodatud.

Pärast väravas kinnipidamist postitas Wahl Twitterisse ühe säutsu ning seejärel rebiti talt telefon käest. Edasi läks nii nagu varem – tal kästi särk seljast võtta.

Ühel hetkel möödus Wahlist tema sõber Andrew Das, kes töötab New York Timesis ajakirjanikuna. Pärast seda, kui Wahl kirjeldas Dasile toimunut, võeti ka tema kinni.

Lõpuks lasti kõigepealt minema Das ning seejärel tuli turvameeste ülemus Wahli juurde ning kinnitas, et 47-aastane ameeriklane lastakse staadionile. Lisaks sellele tema ees ka vabandati.

Turvamehed kaitsesid enda teguviisi sellega, et proovisid lihtsalt ajakirjanikku kaitsta teiste fännide eest, kes võiks talle vikerkaarevärvides särgi kandmise pärast liiga teha. Hiljem vabandas tema ees ka FIFA esindaja.

Blogipostituse lõpetas Wahl sellise mõtisklusega: «Kuidas on see tavaliste katarlaste jaoks, kes kannavad siin vikerkaaresärki, kui maailm ei vaata. Kuidas see välja näeb?»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles