EELVAADE ⟩ Viikingid kuival hoidnud MMi autsaider* ihkab sama teha ka kängurupoiste vastu

OlyBet
Copy
Tuneesia pallurid tänamas pärast avamängu viike oma poolehoidjaid.
Tuneesia pallurid tänamas pärast avamängu viike oma poolehoidjaid. Foto: Adil Benayache

Jalgpalli MMil on järg jõudnud teise ringi mängude kätte, mis tähendab, et D-alagrupis kohtuvad nüüd omavahel Tuneesia ja Austraalia. Kohtumise avavile kõlab 26. novembril kell 12. 

Kes on selle mängu soosik?

Polegi. Kui MMi eel peeti Tuneesiat selle turniiri vaat, et nõrgimaks koondiseks, siis avamängus Taani vastu tõestasid, et nad pole mingi lükata-tõmmata sats. Sama võib tegelikult ka öelda Austraalia kohta, kes üritas hambaid näidata Prantsusmaa vastu, ent sai lõpuks ikkagi kere peale. 

Igatahes: nüüdne matš tõotab tulla pigem võrdsete duell.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Tuneesial viimaste märkide kohaselt probleeme olla ei tohiks. Isegi oktoobri lõpus sarnaluu (maakeeli: põseluu) murdnud Ellyes Skhiri oli avamängus Taani vastu platsil. Seda siis maskiga.

Kängurumaa mehed küll lootsid pikalt, et eelmisel kuul põlve vigastanud ääreründaja Martin Boyle saaks neid MMil aidata, kuid avamänguga sai selgeks, et nii ikkagi ei lähe. Tema kohta täidab koondises nüüd asendusmees Marco Tilio. Samas näib olevat paranenud eelmisel kuul hüppeliigesega hädas olnud Ajdin Hrustic, keda prantslaste vastu siiski hoiti ja pingile jääti.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Tuneesia poolt on raske kedagi eraldi välja tuua, ent Wahbi Khazri (72 mängu, 24 väravat) võib välja hõigata küll: tegemist on individuaalsete oskuste poolest koondise parima mehega, kes on löönud rahvusesinduses rohkem väravaid kui keegi teine Tuneesia MM-koondises.

Avamängus Taani vastu jättis aga parima mulje Issam Jebali (11 mängu, 2 väravat), kes tegelikult ju korra ka Kasper Schmeicheli üle mängis. Kuid seda ainult selleks, et seejärel tõstetud suluseisu lippu märgata. 

Austraalial on MM-koondises vaid üks mängija, kel koondiseväravaid rohkem kui kahekohalise arvu jagu: Matthew Leckie kontol on 13 tabamust 73 kohtumisega. Valiksarjas oli nende parim väravakütt Jamie Maclaren (26 mängu, 8 väravat).

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Nagu teise ringi kohtumistega ikka, ripub ka selle mängu kohal kirves. Sest kes nüüd kaotab, see sõidab suure tõenäosusega koju. Tuneesial muidugi on avamängust juba punkt all, mis tähendab, et nemad ei pea üldse enda mängu avama. Tasub vaid keskväljal duelle võita – selles olid nad avamängus mihklid – ja kontratest nõelata. Austraalia samal ajal peab midagi ette hakkama võtma, kuid Tuneesia agressiivsete kaitsjate vastu pole see lihtne ülesanne.  

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Kui meil poleks sel MMil juba saudide poolt lõhatud üllatuspommi – alistasid nad ju 2:1 Argentina – saaks rahumeeli väita, et suurim üllataja on siiani olnud hoopis Tuneesia. Turniiri eel peeti neid vaat, et nõrgimaks koondiseks, kuid avamängus Taaniga osutasid nad ütlemata visa vastupanu. Vähe sellest, korra õnnestus neil isegi taanlaste väravavõrku sahistada, kuid jah, napist suluseisust. 

Austraalia ei alustanud samuti kehvasti, kaotades 1:4 Prantsusmaale, kuid selge on see, et kaitses tuleb neil järgmisteks mängudeks asjad paremini korda saada, kui soovitakse ikkagi punkt või kolm Katarist teenida. Ründes, nii palju kui nad sinna jõudsid, näisid lahendused ja käigud pigem töötavat.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles