EELVAADE Saksamaa alustab nelja aasta taguse häbi mahapesemist

OlyBet
Copy
Neli aastat tagasi piirdus Saksamaa MMil alagrupifaasiga. See häbi tuleb maha pesta!
Neli aastat tagasi piirdus Saksamaa MMil alagrupifaasiga. See häbi tuleb maha pesta! Foto: IMAGO/ActionPictures/Scanpix

Jalgpalli MMi ühe tiitlinõudleja Saksamaa jaoks, kelle tee neli aastat tagasi Venemaal lõppes alagrupifaasiga, algab turniir 23. novembril kell 15 Jaapani vastu.

Kes on selle mängu soosik?

Saksamaa, sest tegemist on maailma ühe parima koondisega. Samas pole Jaapan kindlasti papist poiss ning distsiplineeritud mänguga on võimalik sakslasi halvata. Kas ka alistada, see on juba teine küsimus.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ei. Saksamaa kaasanuks Katari ka ründava poolkaitsja Marco Reusi ja kesktormaja Timo Werneri, kuid hüppeliigesevigastused tõmbasid nendele plaanidele kriipsu peale.

Samuti pole täiesti selge Thomas Mülleri võimekus Saksamaad aidata. 33-aastane edurivimees on sel hooajal olnud kimpus puusavigastusega, millest tingitud valude vastu valuvaigistid ei aita.

Küsitav on ka kaitsja Lukas Klostermanni osalemine. Eelmise kolmapäeva sõprusmängus Omaaniga oli ta väljakul vaid 34 minutit, enne kui ettevaatusabinõuna välja vahetati.

Jaapan peab hakkama saama keskkaitsja Nakayama Yutata, kes käis novembri alguses Achilleuse kõõluse trauma tõttu noa all. Eelmisel neljapäeval rõõmustas jaapanlasi aga ründaja Asano Takuma, kes mängis esimest korda pärast paari kuu pikkust pausi.

Selles mängus Kanada vastu ei osalenud aga Mitoma Kaori, Endo Wataru ja Morita Hidemasa, kellest esimene oli haige, teine taastus peapõrutusest ja kolmas säärevigastusest.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Sakslastel pole ühte kindlat väravamasinat, aga viimasel ajal on mõned mehed esile kerkinud küll. Werneri puudumisel saab rünnakul veelgi olulisema rolli Kai Havertz, poolkaitsest on väravate eest hoolitsenud İlkay Gündoğan.

Jaapan vaatab eeskätt Takumi Minamino otsa. Näiteks MM-valiksarjas lõi ta kümme väravat, millest rohkem ei suutnud keegi.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Saksamaa eesmärk on MMi rabedus juba avakohtumisega maha lihvida, ent autsaider Jaapan vajab igal juhul vähemalt viiki. See võib neid kammitseda ja teha ettevaatlikumaks.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Saksamaa on sel aastal väljakul käinud üheksa korda. Võite on aga vaid kolm ning kuigi kaotusi kõigest üks, on Hansi Flicki hoolealused teinud väga palju viike. Tõsi, vastased pole olnud kergete killast, sest Saksamaa on mänginud näiteks Hollandi, Itaalia ja Inglismaaga ehk tippriikidega.

Jaapanil on koondisemänge 14. Kõik kolm kaotust on tulnud MMil osalevate koondiste vastu: Brasiiliale jäädi alla 0:1, Tuneesiale 0:3 ja 17. novembril Kanadale 1:2. Võitude hulgas on näiteks USA, Lõuna-Korea ja Ghana alistamine. Ka see trio mängib MMil.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles