TELEGRAMM KATARIST ⟩ Uruguay paikab rahanappust südamliku žestiga

Postimees Sport
Copy
Uruguay jalgpallikoondise fännid.
Uruguay jalgpallikoondise fännid. Foto: DANTE FERNANDEZ/AFP/Scanpix

Uruguay jalkafännide jaoks on reis Katari liiga kallis. Neid on kohale oodata kõigest tuhatkond, ent meeskonnale proovitakse jõudu anda ühe kauni žesti abil. Paraku näeb jalgpalli MM-il südamlikkuse kõrval ka hoopis süngemaid vaatepilte.

«Laupäeval kohtusin fännifestivalil Uruguay toetaja Diegoga, kes oli koos kamraadiga varmalt valmis lahti rullima umbes 15 meetrit pika lipu, mille nad kodumaalt kaasa olid võtnud. Seal oli kiri «tres milliones de llusiones» (eesti k. kolm miljonit unistust) ja peal enam kui 10 000 uruguailase autogrammid,» rääkis 22. jalgpalli MM-finaalturniiri Kataris koha peal kajastav ajakirjanik Ott Järvela Kuku Raadio igapäevases MM-saates «Telegramm Katarist».

«Diego seletas, et kuna sõit Katari oleks väga kallis, siis tehtigi tolle lipuga ringreis mööda riiki, et fännid saaksid sinna oma autogrammi jäädvustada. Need enam kui 10 000 autogrammi võeti nüüd Katari kaasa, et lipp igal kohtumisel staadionil lahti rullida ja meeskonnale meenutada, et 3 miljonit kaasmaalast seisavad nende taga ühtse jalgpallifaalanksina.

Säärane südamlik žest on aga karmis kontrastis karmide poliitiliste mängudega, mida MMil samuti mängitakse. Finaalturniir on ju üks, aga kuidas on võimalik võrrelda Iraani mängijate vaikimist hümni ajal ja Uruguay suurt jalgpallirõõmu. Või siis avatseremoonial nähtud Saudi-Araabia ja Katari diplomaatilist kõrgpilotaaži,» raporteerib Järvela.

«Telegramm Katarist» on Kuku Raadio eetris igal päeval MM-finaalturniiri lõpuni. Argipäeviti kell 10.45 veerand tunni pikkusena ja nädalavahetustel kell 15 tunniajase saatena. Eksklusiivseid tähelepanekuid Dohast vahendab Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles