EELVAADE Kas Hispaania nõrkus lööb MMil kohe välja?

OlyBet
Copy
Alvaro Morata on üks neist ründajaist, kelle tugevus pole väravate löömine.
Alvaro Morata on üks neist ründajaist, kelle tugevus pole väravate löömine. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Hispaania jalgpallikoondisel pole tipptasemel ründajat, kes oleks väravavahtide hirm. Ehk saab see neile saatuslikuks juba nende MMi avamängus, mis algab 23. novembril kell 18. Vastaseks on Costa Rica.

Kes on selle mängu soosik?

Hispaania. Kuigi väravalööja küsimus saadab neid ilmselt kogu MMi ajal, on tegemist maailma ühe tugevama koondisega, kes on viimase aasta jooksul kaotanud vaid ühe mängu ja seda hea tasemega Šveitsile. Samas on Costa Rica ilmselt tugevam, kui paljud esmapilgul arvavad.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Möödunud reedel teatas Hispaania, et vasakkaitsja Jose Gaya peab hüppeliigesevigastuse tõttu MMi kõrvalt vaatama. Põlvevigastusega on audis edurivimees Mikel Oyarzabal. Poolkaitsja Koke vigastas küll oktoobri keskel reit, kuid liitus eelmisel nädalal täistreeningutega.

Costa Rica on vigastustest prii.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Hispaania jaoks on tegemist miljoni euro küsimusega. Tänavune on näidanud, et eeskätt tuleb vaadata kahe mehe otsa: ründaja Álvaro Morata ja poolkaitsja Pablo Sarabia. Neist esimene on tänavu koondise eest löönud seitsmes mängus neli, teine üheksas neli väravat.

Costa Rica ootab kõige enamat nende ühelt nimekamalt mehelt Joel Campbellilt, kelle arvel on tänavu kümne kohtumisega neli tabamust.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Kinnist, sest Hispaania armastab palliga mängu ning nende kvaliteet selles on hea. See tähendab aga, et Costa Rica istub kompaktselt kaitses ja üritab eurooplasi vasturünnakutega nõelata. Võib-olla on vaja äratuskella kasutada, et Hispaania rünnakute ajal tukkumisest pääseda.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Hispaania on käinud väljakul üheksa korda. Ainus kaotus tuli 1:2 Šveitsilt, samas pole ühtegi A-kategooria riiki võidetud. Alistatud on Portugal, Jordaania, Šveits, Tšehhi, Island ja Albaania. 

Costa Rical on koondisemänge 12. Alla on jäädud vaid Panamale, kuid teiste hulgas on alistatud oma regiooni suurjõud USA ja Kanada. See ilmestab tõsiasja, et Costa Ricat tuleb tõsiselt võtta.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles