EELVAADE Algab Belgia kuldse põlvkonna viimane võimalus

OlyBet
Copy
Belgia poolkaitsja Kevin De Bruyne on maailma üks paremaid jalgpallureid.
Belgia poolkaitsja Kevin De Bruyne on maailma üks paremaid jalgpallureid. Foto: VIRGINIE LEFOUR/AFP/SCANPIX

Belgia jalgpallikoondise kuldse põlvkonna jaoks on tegemist viimase MMiga, sest kuigi nelja aasta pärast on mõni mees ilmselt endiselt rivis, siis paljud enam mitte. Katari MM algab nende jaoks 23. novembril kell 21, kui astutakse vastu viimati 1986. aastal MMil mänginud Kanadale.

Kes on selle mängu soosik?

Belgia. Tegemist on maailma ühe parema koondisega, kelle koosseis on märksa sügavam kui Kanadal, kellel on mõni (väga) hea mängija. Belgia vastu mõnest mehest aga ei piisa.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Reievigastusega Belgia legend Romelu Lukaku nimetati küll MM-koondisesse, aga esimeses kahes mängus ei tee ta kindlasti kaasa. Loodetakse, et rahvusesinduse särgis 102 kohtumisega tervelt 68 väravat löönud ründaja naaseb vajadusel alagrupivooru viimaseks lahinguks Horvaatia vastu.

Küll pole MMil ääremängijat Alexis Saelemaekersit, kes ei jõudnud taastuda põlvetraumast.

Ka Kanada pole kadudeta. Väravavaht Maxime Crépeau murdis MMi eel vastasele viga tehes jalaluu. Kaitsja Doneil Henry sai vigastada 11. novembril Bahreini vastu, puudu on ka teine tagalamees Scott Kennedy.

MMi eel sai Kanada suure ehmatuse, kui nende nimekaim mängija Alphonso Davies vigastas 5. novembril reit. Viimased uudised aga raporteerivad, et Müncheni Bayerni vasakäär on MMiks valmis.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Et Lukakut pole, on Belgia esiründaja ilmselt Michy Batshuayi. Ta on koondise eest olnud teravas vormis, sest löönud 48 kohtumisega 26 väravat. Tänavu on kesktormaja saanud üheksas mängus kirja neli tabamust. Kahtlemata on ohtlik ka poolkaitsja Kevin De Bruyne.

Kanada edurivi veavad Cyle Larin ja Jonathan David. Tegemist on ka Euroopa klubijalgpalli mõistes tubli tasemega meestega, kellest esimene saldo koondises on 55 mängu ja 25 väravat ning teisel 35 kohtumist ja 22 tabamust.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem lahtist. Belgiale selline mäng sobib, pealegi pole Kanadal piisavalt kvaliteeti, et eurooplaste rünnakuüritused kogu aeg tagasi tõrjuda. Ning tõsi on ka see, et Kanada tugevus peitub just äärtel ja edurivis, seega pole kaitses bussi parkimine niiehknaa neile mõistlik.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Belgia läheb MMile kahe kaotuse pealt: septembris kaotati Hollandile ja 18. novembril Egiptusele, kes MMile ei jõudnud. Kokku on sel aastal peetud üheksa mängu, millest võidetud neli. Ja ükski neist ei tulnud kellegi väga tugeva vastu.

Kanada on väljakul käinud 12 korda. Kaotusi on vaid neli, kui vahtralehemaale on säru teinud Uruguay, Honduras, Panama ja Costa Rica. Pole just kõige esinduslikum seltskond, või mis?

Ja ega Kanada võitude hulgas pole samuti kedagi ega midagi märkimisväärset. Ent vähemalt minnakse MMile võidu pealt, sest 17. novembril alistati samuti MMil mängiv Jaapan 2:1.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles