Üks võistlus langeb F1 kalendrist juba välja

Karl Mihkel Eller
Copy
Hiina Grand Prix toimus viimati 2019. aastal.
Hiina Grand Prix toimus viimati 2019. aastal. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Järgmisel hooajal peaks F1 kalendrisse kuuluma 24 etappi, kuid üks neist on juba enne hooaja algust maha kriipsutatud. Selleks on Hiina Grand Prix Shanghais, mis jääb neljandat aastat järjest ära koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu.

Vormel 1 sari külastas Hiinat viimati 2019. aastal ning pidi pausi lõpetama järgmisel hooajal. 16. aprilliks kavandatud hooaja neljas etapp on BBC andmetel aga tühistatud. Põhjuseks Hiina valitsuse koroonaviiruse nulltolerants, mis ei teinud rahvusvahelistele spordivõistlustele erandit.

Peamine probleem on BBC andmetel F1ga seotud inimeste karmid karantiininõuded. Hiinas kehtiv norm näeb ette, et positiivse koroonatesti andnud inimene peab viis päeva viibima karantiinis ning seejärel veel kolm päeva isoleerituna.

F1 korraldajad tunnevad, et ei saa paluda meeskondadel minna Shanghaisse, kui mõni haigestunud töötaja võib päevadeks riiki kinni jääda. F1 juhid pole Hiina etapi tühistamist veel ametlikult teatanud, kuid BBC allikatele tuginedes on otsus möödapääsmatu.

F1 ei kavatse Hiinat mõne teise võistlusega asendada, seega kärbitakse kalender 23 võistlusele – see tähistab endiselt kõigi aegade rekordiliselt pikka hooaega.

Hiina etapi tühistamine jätab 2023. aasta kalendrisse neljanädalase vahe 2. aprillil Melbourne'is toimuva Austraalia GP ja 30. aprillil Bakuus toimuva Aserbaidžaani GP vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles