Saksamaa jalgpalliliit kaebab FIFA kohtusse (6)

Karl Mihkel Eller
Copy
Saksamaa väravavaht Manuel Neuer vikerkaarevärvilise kaptenipaelaga, mille kasutamise on FIFA keelustanud.
Saksamaa väravavaht Manuel Neuer vikerkaarevärvilise kaptenipaelaga, mille kasutamise on FIFA keelustanud. Foto: IMAGO/ULMER/Markus Ulmer/Scanpix

Saksamaa jalgpalliliit kaebab Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) Rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS). Põhjuseks FIFA esmaspäevane otsus keelustada MMil LGBTQ+ kogukonna toetuseks vikerkaarevärvilised kaptenipaelad.

FIFA teatas esmaspäeval, et kõik kaptenid, kes kannavad vikerkaarevärvilist käepaela tekstiga One Love (eesti k üks armastus) saavad kollase kaardi. Enne FIFA avaldust tahtsid selliselt LGBTQ+ kogukonnale toetust avaldada Inglismaa, Wales, Saksamaa, Belgia, Holland, Taani ja Šveits.

Saksamaa ajaleht Bild teatas nüüd, et Saksamaa jalgpalliliit võta FIFA otsuse tõttu ette kohtutee. Nende pressiesindaja Steffen Simon kinnitas Bildile, et nad otsivad õiguslikku kaitset.

«FIFA on keelanud meil viia tähelepanu mitmekesisusele ja inimõigustele. Nad tulid välja massiliste ähvardustega. Saksamaa jalgpalliliit kontrollib, kas see FIFA tegevus oli seaduslik,» ütles Simon.

Sakslased loodavad saada CASilt esialgse kaitse, otsus tuleb hiljemalt 48 tunni jooksul. See tähendab, et Saksamaa kapten Manuel Neuer ei saa avakohtumises Jaapaniga soovitud kaptenipaela kanda, kuid võiks seda teha pühapäeval mängus Hispaaniaga, kui CAS nii otsustab.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles