Rallilegendist vändatud film võidutses Emmy auhinnagalal

Karl Mihkel Eller
Copy
B-rühma Audi Quattro. Foto on illustratiivne.
B-rühma Audi Quattro. Foto on illustratiivne. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Neli MM-etappi võitnud Michèle Mouton’ist valminud dokumentaalfilm «Queen of Speed» võitis Emmy auhinnagalal spordidokumentaali kategoorias.

«See oli suur üllatus, kui kuulsin Drum Studiosilt (produktsioonifirma – toim) nominatsiooni kohta. Ma ei oodanud midagi, mis muudab selle kõik veelgi hämmastavamaks.

Tegin selle filmi, sest tahtsin oma lapselastele jätta jälje oma karjäärist, kuna ma pole kunagi raamatut kirjutanud,» ütles Mouton pärast auhinna vastuvõtmist intervjuus WRC kodulehele.

Film räägib läbi arhiivikaadrite ja isiklike intervjuude Moutoni teekonnast 1980ndatel aastatel rallimaailma tippu. Filmis saavad teiste seas sõnu Moutoni kaardilugeja Fabrizia Pons ning rivaalid Ari Vatanen ja Walter Röhrl.

Moutonist sai selle spordiala ikoon, kui ta sõitis 1980. aastatel B-rühma kuulunud Audi Quattroga. Ta noppis neli MM-etapi võitu ning jõudis poodiumile üheksa korda. 1982. aasta lõpetas ta MM-sarja kokkuvõttes teisena.

Filmi trailer:

40 aastat hiljem pole ükskis naine tema saavutust suutnud korrata. «Mul on olnud fantastiline elu motospordis ja ma tõesti loodan, et see inspireerib rohkem naisi sama väljakutset vastu võtma,» ütles Mouton.

Moutton’ist rääkiv film jõudis kinolinale eelmise aasta lõpus ja selle on tootnud telekanal Sky toodetud dokumentaalfilm. Mouton on endiselt WRC juhtfiguur, ta töötab FIA turvadelegaadina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles