Manchester Unitedi kõmulised juhid on valmis klubi maha müüma (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Joel Glazer (vasakul) ja Avram Glazer (paremal) koos Manchester Unitedi eksmängija ja -treeneri Ole Gunnar Solskjæriga.
Joel Glazer (vasakul) ja Avram Glazer (paremal) koos Manchester Unitedi eksmängija ja -treeneri Ole Gunnar Solskjæriga. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Manchester Unitedi jalgpallivõistkond tegi avalduse, mille kohaselt «kaalutakse strateegilisi alternatiive, tagamaks klubi kasv.»

Üsna ümmarguste ridade tähtsaim sõnum on see, et 17 aastat klubiomanikena töötanud Glazerite perekond võib taanduda. 

«Manchester Unitedi tugevus põhineb meie ülemaailmse 1,1 miljardi fänni ja jälgija kirel ning lojaalsusel. Kuna soovime eduka ajalooga klubi arendamist jätkata, kaalub juhatus erinevaid võimalusi,» seisis Avram ja Joel Glazeri ühispöördumises.

«Mõtleme kõigile variantidele, et teeniksime fänne parimal võimalikul moel. Tahame tagada klubi suurima kasvupotentsiaali. Kogu protsessi vältel keskendume täielikult fännide, aktsionäride ja erinevate klubiinimeste huvidele mõeldes.»

Unitedi kodulehel ilmunud avalduses kinnitatakse, et laual on nii «uued investeeringud, müümine kui ka muud ettevõttega seotud tehingud.»

Paljud toetajad ja jalgpallieksperdid on viimaste aastate ebaõnnestumistes süüdistanud just Glazereid. Pärast 2013. aastat, mil peatreeneritoolilt lahkus Sir Alex Ferguson, pole United võitnud ainsatki Inglismaa kõrgliiga tiitlit.

«Kala mädaneb peast. Meie jalgpalliklubi kohutava olukorra eest on vastutavad omanikud, perekond Glazerid,» ütles Unitedi legend Gary Neville tänavu augustis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles