BLOGI JA GALERII ⟩ Lõpus ära vajunud Kalev/Cramo noppis Ukraina tippklubi skalbi

Postimees Sport
Copy

Kalev/Cramo alistas tugevuselt neljandas eurosarja FIBA Europe Cupi alagrupiturniiri eelviimases voorus Kiievi Budivelniki 75:66. Postimees vahendas matši otseblogis.

Kalev/Cramo läks tänasele mängule vastu vigastada saanud Alterique Gilbert’ita, kes keskmiselt on eurosarjas visanud 14,3 punkti. Kui alguses tunduski, et koduväljakul mänginud tallinlaste vise on natuke krampis, sest avaveerand kaotati 13:16.

Teist veerandit alustas Cramo tabavate kaugvisetega, Budivelniku mäng püsis vaid individuaalsetel sooritustel, mis hakkasid ajapikku tuhmuma. Poolajapausile mindi Kalev/Cramo üheksapunktilises edus 38:29. 11 punkti oli kogunud hästi keskmängijana tegutsenud Martins Meiers. Lõviosa vastase punktidest olid toonud vaid kaks mängijat: Johnny Berhanemeskel ja Archie Goodwin.

Otsustavaks sai teise poolaja algus, kus Kalev/Cramo visked tabasid ning kolmas veerand võideti 25:13. Gilberti puudumist paikasid Artur Konontšuk ja Oleksandr Kovliar. 2013/14 hooajal Euroliigaski mänginud Budivelniku vastu mindi otsustavale veerandile vastu 19-punktilises edus 63:42.

Otsustaval perioodil tuli Kalev/Cramol tegeleda eduseisu hoidmisega. Nende suurim edu oli 24 punkti, kuid vähem kui kaks minutit enne lõppu oli see vähenenud 14 punktile ning lõpuks jäi see üheksa silma. Sellest hoolimata kuulus Eesti klubile 75:66 võit.

Kalev/Cramo kasuks viskas Martins Meiers 18 punkti, Wesley Van Beck lisas 16 ja Oleksandr Kovliar 14 punkti. Eestlastest oli parim üheksa punkti saanud Hugo Toom. Budivelniku poolt kerkis üleplatsimeheks Johnny Berhanemeskel, kes viskas 19 punkti.

Tänase võiduga ei saanud Kalev/Cramoga jaoks alagrupis midagi selgemaks. Neil on küll viiest mängust neli võitu, kuid viimases voorus võib ikkagi veel tekkida kolme meeskonna surnud ring. Kui aga täna õhtul toimuvas matšis alistab seni võiduta Gröningen Brindisi, siis oleks Kalev/Cramo edasipääs tagatud.

Enne mängu

Vahetult enne koondisepausi teenis Kalev võõrsil Groningeni vastu võimsa, 53-punktilise võidu. Kuigi neljast matšist on kaotatud vaid üks, pole edasipääs sugugi kindel.

Budivelnik on meie meestega täpselt samal pulgal. Kalevile annab eelise, et oktoobris oldi võõrsil lähirivaalidest paremad 83:74. Play-off'ist mõtleb veel ka Joonas Riismaa koduklubi Brindisi. 

Tõsi, Kalevil on täna teoreetiliselt võimalik edasipääs kindlustada. Selleks tuleks ise võita ning loota, et Groningen üllatab mõned tunnid hiljem võõrsil Brindisit. Vastasel juhul jääb kõik viimase vooru ehk järgmise kolmapäeva peale, mil võõrustatakse Itaalia satsi.

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles