BLOGI Kaitsele rõhku pannud Horvaatia ja Maroko tegid väravateta viigi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maroko tähtmängija Achraf Hakimi ja Horvaatia Luka Modric ei suutnud enda meeskonda võidule vedada.
Maroko tähtmängija Achraf Hakimi ja Horvaatia Luka Modric ei suutnud enda meeskonda võidule vedada. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/Scanpix

Jalgpalli MMi neljandale mängupäevale andsid avalöögi eelmise MMi finalist Horvaatia ja Aafrika tippkoondis Maroko. Võitluslik kohtumine lõppes 0:0 viigiga.

Nelja aasta tagune MM-finalist Horvaatia sai endale sel korral avamänguks suhteliselt kõva pähkli, kuna Maroko näol on tegemist meeskonnaga, kes laseb endale lüüa väga vähe väravaid.

Enne MMi mitmetest tippkoondistest jagu saanud Horvaatia saatis Maroko vastu väljakule enda parimad mehed, ent enamasti lähtuti taktikast, et kaitses kõik kontrolli all hoida. Nõnda ei tekkinud liiga palju võimalusi skoorimiseks.

Kohtumise kõige teravam hetk sündis avapoolaja viimastel minutitel, kui ääreründaja Nikola Vlašic sai ohtlikult palli Maroko väravale suunata. Horvaadi pealelöögi tõi nurgast ära Maroko väravavaht Bounou.

Nõnda leppisid meeskonnad üsna sündmustevaeses kohtumises 0:0 viigiga, millega mõlemad kirjutasid tabelisse ühe punkti. Arvestades, et F-alagrupis mängivad veel Belgia ja Kanada, siis ei tohtinudki kumbki meeskondadest endale kaotust lubada, kui soovitakse alagrupist edasi pääseda.

Enne mängu:

Horvaatia läks MMile suurepärase fooni pealt, sest nad on võitnud viis kohtumist jutti. Teiste hulgas on säru tehtud valitsevale maailmameistrile Prantsusmaale ja mullusel EMil poolfinaali jõudnud Taanile.

Maroko on väljakul käinud 13 korda ning võitnud kaheksa mängu. Kaotusi on vaid kolm, aga tõsi on ka see, et Maroko võidud on koondiste vastu, kes on tipust võrdlemisi kaugel. Nende seas on võidud tulnud Gruusia, Jamaika, Libeeria ja Malawi üle.

Euroopa meeskond peaks olema selles vastasseisus favoriit ning nende kasuks räägib ka ajalugu. Horvaatia on jõudnud kahel korral MMil vähemalt poolfinaali. 1998. aastal teeniti pronksmedalid ning teatavasti neli aastat tagasi jõuti finaali, kus tuli Prantsusmaa 4:2 paremust tunnistada. Maroko on ainult korra MMil alagrupist edasi pääsenud ning seda juba 36 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles