BLOGI Baskonia purustas Žalgirise, Kotsar jäi suurepärase esituse teinud ametivenna varju

Postimees Sport
Copy
Rolands Šmits (vasakul) ja Maik-Kalev Kotsar.
Rolands Šmits (vasakul) ja Maik-Kalev Kotsar. Foto: @Baskonia/Twitter

Korvpalli Euroliiga üheksandas voorus alistas Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia 93:73 Kaunase Žalgirise. Postimees vahendas matši otseblogis.

Kotsar kuulus Baskonia algrivistusse ning kuigi eestlane mängis avaminutitel olulist rolli, siis teisel veerandil lõi särama teine keskmängija Matthew Costello. 29-aastane ameeriklane noppis punkte kaugvisetest ning sai paremini hakkama ka lauapallide hankimisel.

Costello kerkiski Baskonia üheks resultatiivsemaks mängijaks ning nii oli selge, et teisel keskmängijal polnud võimalik heas hoos olnud ametivenna kõrval särada. Kotsari arvele jäi 19 minutiga 6 punkti (kahepunktivisked 3/6), 4 lauapalli (ründelauas 3), 1 resultatiivne sööt. Sander Raieste täna platsile ei saanud.

Costello oli üleplatsimees 19 punktiga (kahespunktivised 4/7, kaugvisked 3/4), 21 minutiga noppis ta ka 7 lauapalli. 19 punkti sai kirja ka Darius Thompson, 15 punkti jäi Pierria Henry arvele.

Žalgirise poolt säras avapoolajal Edgaras Ulanovas, kes 20 minutiga viskas oma 18 punktist 16. 17 punkti jäi Keenan Evansi arvele.

Baskonia jaoks oli tegemist eurohooaja viienda võiduga, sama palju on neid ka Žalgirisel. Kahe Eesti koondislase klubi on kuuendal, Žalgiris seitsmendal kohal. Tabelit juhib kaheksa võiduga Istanbuli Fenerbahce.

Teised mängud

Villeurbanne ASVEL vs. Müncheni Bayern 74:75

Ateena Panathinaikos vs. Bologna Virtus 88:85

Enne mängu

Viimastel nädalatel on paremaid esitusi näidanud Kaunase mehed. Pärast keerulist hooaja algust on viimasest kuuest Euroliiga mängust võidetud viis. 

Baskonia nool on viimastel nädalatel olnud suunaga alla. Kaotatud on kaks matši järjest. Tõsi, kodus mängitakse väga hästi. Neljast Fernando Buesa Arena partiist on kaotatud vaid üks, seegi napilt tabeli teise, Piraeusi Olympiacose vastu.

Žalgiris hoiab mängu eel viiendat (5–3), Baskonia kaheksandat (4–4) kohta.

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles