Eestlanna tõusis moodsa viievõistluse EMil poodiumile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johanna Maria Jõgisu (vasakul) EM-poodiumil.
Johanna Maria Jõgisu (vasakul) EM-poodiumil. Foto: Facebook / Johanna Maria Jõgisu

Moodne viievõistleja Johanna Maria Jõgisu võitis Poolas Drzokowis peetud moodsa viievõistluse U-24 Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali. See on tema esimene medal vanemas vanuseklassis peale juuniorklassis võidetud medaleid.

«Võistlus algas poolfinaalidega, kust pääsesin kindlalt teise tulemusega 18 finalisti hulka. Finaalvõistluse esimeseks alaks oli ratsutamine, kus kogusin puhta parkuuri eest maksimaalsed 300 punkti,» kommenteeris 20-aastane Jõgisu oma EM-etteastet.

«Järgnes vehklemise boonusring, kus vastavale ranking round'i tulemusele suutsin koguda veel neli lisapunkti. Kolmandaks alaks oli ujumine, kus parandasin isiklikku parimat tulemust. Viimaseks ja otsustavaks alaks oli laskejooks, kus läksin rajale kaheksandalt positsioonilt 42-sekundilise händikäpiga esimesest võistlejast.»

«Alustasin jooksu kohe hea tempoga, hakates konkurente püüdma,» jätkas ta. «Teise lasketiiru jõudsin viiendal-kuuendal positsioonil ning kolmandas tiirus võistlesin konkurentidega juba külg-külje kõrval medali eest.

«Neljandast lasketiirust väljusime rootslase Marlena Jawaidi ja šveitslase Lea Egloffiga koos ning viimasel 600 meetril käis rebimine nii hõbedale kui ka pronksile. Kiireima jooksutulemusega tulin kokkuvõttes hõbemedalile,» sõnas vaid hispaanlannale Laura Herediale alla jäänud Jõgisu.

Johanna Maria Jõgisu vehklemisrajal.
Johanna Maria Jõgisu vehklemisrajal. Foto: Facebook / Johanna Maria Jõgisu

Kokkuvõttes jäi eestlanna oma hooaja viimase võistlusega rahule. «Mul õnnestus realiseerida senised pingutused. Eriti jäin rahule puhta ja sujuva parkuuriga ratsutamises ning super laskmisega poolfinaalis,» lausus ta. 

Nüüd võtab Imre Tiidemanni näpunäidete järgi Jõgisu hooajast taastumiseks aja maha, seejärel hakatakse juhendajaga koos valmistuma järgmiseks aastaks, mis saab olema üsna tihe ja pingeline. Seda algava olümpiakvalifikatsiooni tõttu.

Spordiga paralleelselt jätkab Jõgisu õpinguid ka Tallinna Tehnikaülikoolis rakenduskeemia ja geenitehnoloogia erialal.

Johanna Maria Jõgisu on tänavu üks neljast Sihtasutuse Noored Olümpiale stipendiaadist, keda toetatakse Pariisi olümpiale jõudmiseks. Sihtasutus Noored Olümpiale on ettevõtjate Paavo Pauklini ja Valdur Jahti asutatud noorte tippspordi tugisüsteem, mille eesmärk on aidata Eesti sporditalentidel oma unistustele lähemale jõuda ja võimaldada neil kasvada rahvuslikeks eeskujudeks nii spordis kui selle väliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles