Prantsusmaa koondise varjatud staar: üle poolesaja tabamuse, kuid minimaalselt tähesära

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps peabki Olivier Giroud'd embama, sest ründaja etendab koondises väga olulist osa.
Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps peabki Olivier Giroud'd embama, sest ründaja etendab koondises väga olulist osa. Foto: Li Ming/CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX

Gallia kuked jahivad Kataris kolmandat jalgpalli maailmameistritiitlit. Prantsusmaa koondis ei saaks aga pooltki nii kuuldavalt kireda, kui nende võistkonnas poleks Olivier Giroud'd. Meest, kelle hari pole rahvusesinduses kõige kuulsam, aga kes teeb oma tööd ausalt ja paganama hästi.

Prantsusmaa alustas vales kohas valel ajal peetavat MMi 4:1 võiduga Austraalia üle. Skooriliselt kindlalt, kuid maakera kuklapoolelt pärit mehed läksid juba üheksandal minutil juhtima. Giroud' andis oma panuse kahe tabamusega, ühe lisasid Adrien Rabiot ja koondise suurim staar Kylian Mbappé.

Keegi ei oodanud, et Giroud mängib Kataris teab mis suurt rolli. Kuulsus ja sära oli suunatud Mbappé'le ja tänavu maailma parimaks jalgpalluriks nimetatud Karim Benzemale, kuid viimase osas selgus paar päeva enne MMi, et vigastuse tõttu on tal luba jalad seinale visata. Näiteks mullusel EMil, kus olid nii Mbappé kui ka Benzema, jagus Giroud'le mänguaega kuue kohtumise peale kokku vaid 40 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles