MMist ilma jäänud venelased nõuvad kohtu kaudu kümneid miljoneid eurosid (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa võrkpallikoondis. Pilt on illustreeriv.
Venemaa võrkpallikoondis. Pilt on illustreeriv. Foto: Yuri Cortez

Sõjaline sissetung Ukrainasse on Venemaale läinud eri viisidel maksma sadu miljoneid eurosid. 77,5 miljonit sellest on asutud nüüd Šveitsi õigussüsteemi kaudu tagasi nõudma.

Nimelt jättis Rahvusvaheline võrkpalliliit (FIVB) Venemaa agressiooni tõttu ilma tänavusest võrkpalli MMist, mis koliti kiirkorras üle Poola ja Sloveeniasse.

Nõnda jäid pika ninaga ühtekokku kümme Venemaa linna – Moskva, Peterburg, Kaliningrad, Jaroslav, Kaasan, Ufas, Jekaterinburg, Novosibirsk, Kemerovo ja Krasnojarsk – ning sealsed ametnikud leiavad, et seeläbi jäi riigil saamatu meeletult tulu.

Nõnda esitatigi FIVB vastu hagi, milles nõutakse MMi ümberpaigutamise eest 77,5 miljoni euro suurust hüvitist. 

«Me ei ole kõnelustes mitte [rahvusvahelise] võrkpalliliiduga, vaid asjaga tegeletakse Šveitsi õigussüsteemis,» sõnas Venemaa võrkpalliliidu kõneisik uudisteagentuurile TASS. «Me ei tea, mis ajaraamistik sellel asjal võiks olla, kuid kõik protsessid on käimas.»

Võrkpalli maailmameistriks tuli tänavu Itaalia, kes alistas finaalis Poola. Pronksmedalid napsasid endale brasiillased, kes olid 3.-4. koha duellis üle Eesti koondise endise peatreener Gheorghe Cretu juhendatud Sloveeniast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles