Höövelson Jaapani vutitiimi edust: samurairiik suudab alati üllatada

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Kaido Höövelson.
Kaido Höövelson. Foto: Meelis Meilbaum

Jaapanis profisumomaadlejana endale varasemalt nime teinud tänane Eesti parlamendi liige Kaido Höövelson lausus Postimehele, et tõusva päikese maa jalgpallikoondise võit Saksamaa üle ei ole tegelikult mingi ime.

«Alistada selline jalgpalli suurriik nagu Saksamaa, on kindlasti sündmus, aga mitte ime,» rääkis Höövelson Kataris kolmapäeval toimunud jalgpalli MMi alagrupimängust Saksamaa - Jaapan, mille jaapanlased võitsid üllatuslikult 2:1.

Riigikogulane ei teinud saladust, et Jaapani jalgpallurite võit tuli tal äsja põgusalt jutuks ka Tallinnas resideeruva suursaadiku Yukihiko Matsumuraga. «Jaapan on tulevikumeeskond. Samurairiik suudab alati üllatada!»

Höövelsoni sõnul on Jaapani rahvusmeeskonnal olnud alati potsentsiaali. «Seal on praegugi väga kiired mängijad, kuid meeskonnal on õnnest alati natuke puudu jäänud, et maailmameistrivõistlustel edeneda,» kõneles Höövelson. «Aga nüüd on hea algus tehtud!»

Höövelsoni sõnul on ka temal plaan MMi melust kohapeal osa saada. Nimelt külastab ta ühe koostööpartneri kutsel Kataris 1. detsembril peetavat alagrupimängu Jaapan - Hispaania.

Kui sumomaadlus on Jaapani rahvussport, siis populaarsust arvestades hoiab seal jämedat otsa enda käes pesapall, millele järgneb jalgpall ja kolmandana sumo.

«Eri tasemel jalgpalliharrastajaid ja eriti noormängijaid on väga palju. Profitasemel leiab mängijaid mitmelt poolt Euroopast. Paar jaapanlast on käinud ühe ja teise klubi eest mängimas Eesti meistriliigaski,» kõneles Höövelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles