Riismaa koduklubi võitis eurosarjas ja tuleb nädala pärast Kalev/Cramolt edasipääsukohta võtma

Christopher Krutto
Copy
Joonas Riismaa (hallis).
Joonas Riismaa (hallis). Foto: fiba

Eesti korvpallikoondislase Joonas Riismaa koduklubi Brindisi alistas FIBA Europe Cupi alagrupiturniiril 81:57 Gröningeni Donari.

Kuigi avaveerandil võitis 17:16 Gröningen, siis sealt edasi suutis Brindisi ohjad haarata ning lõpuks võeti koduväljakul vägagi kindel võit.

Vahetusest sekkunud Riismaa sai mänguaega 16 minutit ja 33 sekundit ning viskas selle ajaga viis punkti, korjas viis lauapalli, jagas ühe resultatiivse söödu ja tegi ühe vaheltlõike. Eestlase pluss-miinus näitaja oli +19, millega ta oli Brindisi paremuselt teine mängija.

Brindisi parimaks kerkis 16 silmaga Marquise Reed, Gröningeni poolelt viskas enim punkte (15) Viktor Gaddefors.

Järgmisel nädalal sõidab Brindisi külla Kalev/Cramole ning noolib eestlaste edasipääsukohta. Kuigi praegu on Kalev nelja võidu ja ühe kaotusega tabelis esimene, siis nii Kiievi Budivelnõkil ja Gröningenil on võimalik järgmises voorus tõusta Eesti tiimiga samale pulgale ehk nelja võidu peale.

Surnud ringis vaadatakse paremusjärjestuse määramisel omavaheliste mängude korvide vahet ning siin on põhjus, miks mitte ainult võidu, vaid ka võimalikult suure võidu saamine oli Kalevile oluline. Nende kolme meeskonna mängude korvide vahe on praegu Kalevil +16 (esimeses ringis alistati Budivelnõk 83:74 ja kaotati Brindisile 86:88), Budivelnõkil –4 ja Brindisil –12. See tähendab, et Kalev pääseb edasi ka kuni 19-punktilise kaotuse korral Brindisile (sellega veel jäädakse Ukraina tiimi ees teiseks).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles